ENERJİ ŞİRKETLERİDE VAR - Ege Bölgesi'nin En İyi İşverenler listesinde 25 şirket yer aldı!

TAKİP ET

Great Place To Work®'ün analiz ve değerlendirmeleri sonucunda Ege'nin En İyi İşverenleri™ listesi, İzmir'de gerçekleştirilen ödül töreni ile açıklandı. Ege Bölgesi'nden 25 şirket, çalışan deneyiminde yarattıkları farkla listede yer aldılar.

Sahip olduğu verilerle bir işyerini harika hale getiren unsurların neler olduğunu ortaya koyan ve işyeri kültürü ile çalışan deneyimi konusunda global otorite kabul edilen Great Place To Work®, Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesini 25 Temmuz’da açıkladı. 4 farklı kategoride 25 şirketin yer aldığı liste, bölgede çalışan deneyimi konusunda fark yaratan işverenleri gösteriyor.

 

 

Ege Bölgesi’nden 7 bin çalışanın Trust Index™ çalışan deneyimi anketi geri bildiriminden oluşan listede “Herkes İçin Harika İşyeri” kriterlerinde en iyi performansı gösterenler yer aldı. Organizasyonların çalışan sayısına göre dört kategori üzerinden açıklanan listenin 10-99 çalışan sayısı kategorisinde 7, 100-249 çalışan sayısı kategorisinde 8, 250-499 çalışan sayısı kategorisinde 5 ve 500’ün üzerinde çalışan sayısı kategorisinde 5 şirket yer aldı.

 

Eyüp Toprak: “Ege Bölgesi, istihdama katılımda Marmara’nın ardından ikinci sırada”

Yeni iş modeli çağında çalışan deneyiminin önemine dikkat çeken Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Türkiye’de Marmara’nın ardından en yüksek istihdam katılım oranına sahip Ege Bölgesi, ülkemiz ekonomisinin önemli bir lokomotifi. Bu önemli bölgede de sürdürülebilir gelecek sağlamak önem arz ediyor. Geleceğin iş yerlerini inşa etmek ve iş dünyasında global bir etki yaratmak isteyen organizasyonlar için insan unsuru ve çalışan deneyimi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesi özelinde gerçekleştirdiğimiz analizlerde liderler ve işverenlerin hakkaniyet ve saygı boyutlarında geride kaldıklarını gördük. Bu yüzden Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesinde yer alan şirketlerin, çalışan deneyiminde fark yaratarak diğerlerine örnek olmaları çok anlamlı. Listede yer alan 25 şirketi kutlarız” dedi.

 

Liste şirketleri ile standart şirketler arasındaki farklılıklar yüzde 40’ı buluyor!

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite olarak Great Place To Work®, tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyor. Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesinin belirlenme sürecinde çalışan deneyimi değerlendirmelerine bakıldığında, bazı Trust Index™ sorularına verilen cevaplarda liste şirketlerinin, standart şirketlere göre önemli oran farklar yaratabildikleri görülüyor. “Genel olarak buranın harika bir işyeri olduğunu söyleyebilirim” sorusuna verilen cevaplarda liste şirketlerinde olumlu cevap oranı yüzde 87 iken standart şirketlerde bu oran sadece yüzde 55. Bir başka önemli fark, “Çalışanlar işlerine severek gelir” sorusuna verilen cevaplarda. Burada oranlar yüzde 82’ye karşılık yüzde 47 şeklinde. Liste şirketleri çalışanları “Yöneticiler hiç kimseyi kayırmaz” sorusuna yüzde 75 oranında olumlu yanıt verirken standart şirketlerde bu oran sadece yüzde 40. “Yöneticiler, çalışanların fikir ve önerilerini gerçekten sorar ve bunları cevaplandırır” sorusuna verilen olumlu cevaplardaysa oranlar yüzde 82’ye karşılık yüzde 48. En büyük fark ise yüzde 40 ile “Özel ve benzeri olmayan sosyal olanak ve yan haklarımız bulunmaktadır” sorusuna verilen cevaplar ki burada oranlar yüzde 78’e karşın yüzde 38.

 

Harika işyerleri, Great Place To Work® Sertifikası™ ile belgeleniyor

Great Place To Work®, farklı büyüklük ve sektörlerdeki organizasyonlara 30 yıldan fazla süredir mükemmel iş yeri olmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda ölçmeler yaparak, araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu bağlamda Great Place To Work®, çalışanların mevcut işyerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ anketi ve Culture Audit™ for All metodolojisiyle organizasyonun herkes için harika bir iş yeri oluşturmadaki deneyimlerini ölçümlüyor, raporluyor ve yol haritaları çıkartıyor.

 

Great Place To Work® Ege’nin En İyi İşverenleri™ 2023

10-99 Çalışan Sayısı Kategorisi

    TATİLCİKUŞ SEYAHAT ACENTESİ

    SUPPLY CHAIN WIZARD

    CHEF SEASONS

    FOK DİJİTAL REKLAM AJANSI

    ENCORE YAPI

    YENİ FİLO

    DOĞUŞ ETİKET & AMBALAJ

 

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

    LANSINOH

    TOSUNOĞLU TEKSTİL 

    YAVUZÇEHRE

    PARLA SOLAR

    PAYTR

    VIESSMANN

    BALL BEVERAGE TÜRKİYE

    ONURCAN AMBALAJ

 

250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

    ESBAŞ

    AYDEM ELEKTRİK PERAKENDE

    ASKON DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    KALE PRATT & WHITNEY

    FOLKART

 

500 + Çalışan Sayısı Kategorisi

    GDZ ELEKTRİK DAĞITIM

    PROCAT YAZILIM

    AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ

    GEDİZ ELEKTRİK PERAKENDE

    GDZ ENERJİ YATIRIMLARI

Enerji Ekonomisi

İşveren şirket Great Place To Work Enerji Ekonomisi