Enerji sektöründe gönüllülük!

TAKİP ET

Enerji sektöründe gönüllülük!

ANALİZ - ENERJİ EKONOMİSİ


Bugün, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü. Kutlu olsun, Gönüllülük, bir diğer açıdan bakınca Sosyal Sorumluluk, son dönemde dünya da öne çıkan akımların başında geliyor. Eğitim kurumlarından enerji sektörüne kadar küçük-büyük gönüllü-gönüllülük çalışmalarını okuyoruz, görüyoruz. 

Enerji Sektörü'nde 'Gönüllülük'
Ticarette esas, karlılıktır. Bunun en basit şeklide, en az maliyetle an yüksek karI elde etmektir. Son yüzyıla kadar, ticari sistem böyle çalıştı. Ancak son yüzyılda ve özellikle son yıllarda,;ticaret edenler, üretenler (Diğer, gönüllü kuruluşlar ayrı bir yazı konusudur) kazanırken toplumla-çevreyle bir şekilde paylaşmayı, topluma-çevreye katkı yapmayı konuşmaya başladılar. Konuşmalar, pratiğe de döküldü ve son derece güzel çalışmalar ortaya çıktı. Yeterli mi, değil. Ancak, konunun gündeme alınması, önemsenmesi, uygulamaya geçilmesi önemliydi ve bu yapıldı. Enerji sektörü de  haliyle bu süreçte yer aldı.

Önemli çalışmalar var
Kamu - Özel enerji şirketleri ile kurum ve kuruluşlar, son yıllarda enerji sektörü 'Gönüllülük' çalışmalarında önemli projelere imza attı-atıyorlar. Enerji sektörü bugün; Çocukların eğitiminden yaban hayvanlarının korunmasına, üretirken çevreye duyarlı üretimden, bir doğa felaketine kadar 'Gönüllülük' esaslı çalışmalara imza atılıyor, yer alıyor ve atacaklarda. Bu son derece önemli. Tabi, Gönüllülük çalışmalarının yeterli olup-olmadığı tartışılabilir, konuşulabilir. Ancak konunun gündeme alınması, kabullenilmesi, uygulanması ileride yapılacak 'Gönüllülük' esaslı çalışma ve projeler için ümit verici. 

Arzu edilen o ki, Gönüllülük esaslı çalışmaların daha kapsamlı, geniş kesimlere ulaştırılmasıdır. Gönüllülük esaslı kişi ve projelerin artmasıdır. Çünkü sağlıklı bir çevre ve yaşam; üretenler içinde, tüketenler içinde, dünyamızdaki diğer canlılar içinde çok önemli.  

gönüllülük enerji üreten tüketen