ENERJİ sektöründe de faaliyet gösteren Eksim Holding CFO görevine Çermikli atandı!

TAKİP ET

Türkiye'nin enerji alanında önde gelen gruplarından Eksim Holding'de CFO pozisyonuna, enerji sektörünün deneyimli ismi Bora Çermikli atandı (Enerji Ekonomisi).

Enerji, gıda ve gayrimenkul alanlarındaki yatırımlarıyla ülkemizin önde gelen grupları arasında yer alan Eksim Holding’de CFO pozisyonuna Bora Çermikli atandı. Çermikli, holding ve bağlı tüm şirketlerde finansal faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesinden sorumlu olacak.
 

Bora Çermikli kimdir?

ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Bora Çermikli, Boğaziçi Üniversitesi’nde İş İdaresi alanında Executive MBA derecesine sahip bulunuyor. Kariyerine Osmanlı Bankası’nda iç denetmen olarak başlayan Çermikli, Akçansa’da hazine yöneticiliği yaptı. Arçelik- LG Klima, Brisa ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP) CFO pozisyonlarında bulunan Çermikli, son olarak Socar bünyesindeki Bursa Doğalgaz Dağıtım A.Ş’de (Bursagaz) Genel Müdürlük görevini yürütüyordu.

 

BİLGİ

Eksim Holding

'Temelleri 1986 yılında atılan Eksim Holding, faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve perakende hizmetleri, gıda üretimi, inşaat ve gayrimenkul alanlarındaki yatırımlarıyla ülkemizin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Enerji üretiminde tamamı yenilenebilir kaynaklara dayanan 874 MW’lik gücü  ile Eksim, dağıtımını yaptığı yıllık 21,5 milyar kilovatsaat elektrikle birlikte 6 milyon insanımızın elektrik ihtiyacını karşılıyor. Eksim’in 20’den fazla iştirakinde, yaklaşık 8 bin kişi çalışıyor.'
Kaynak: Eksim Holding.

Enerji Ekonomisi

enerji TANAP SOCAR Arçelik MBA Akçansa Enerji Ekonomisi Eksim Holding