Enerji Sektörü Üst Düzey Yöneticileri Enerji Zirvesi'nde buluşuyor: ENERJİSA EV SAHİBİ

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi - IDC Türkiye’nin, Enerjisa ev sahipliğinde düzenleyeceği “Enerji Zirvesi”nde ülkenin önde gelen enerji kurumlarının Genel Müdürleri ve üst düzey BT Yöneticileri, en son gelişmeleri tartışacak. 25 Aralık Çarşamba günü İstanbul Sabancı Center’da gerçekleşecek konferansta, 150’den fazla katılımcı, enerji sektöründe dijital inovasyon ve dönüşümü ve bu alandaki güncel teknolojileri konuşacak.

Türkiye’nin önde gelen enerji firmalarının Enerjide İnovasyon, Dijitalleşme, Büyük Veri, Analitik, Yapay Zeka, Siber Güvenlik, EKS Güvenliği konularındaki deneyimlerinin paylaşılacağı etkinlik enerji teknolojileri konusunda Türkiye’de sektörün geleceğine dair net bir bakış sağlayacak.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, “Ciddi düzenlemelerle yönetilen, sürekli gelir baskısı ve modernizasyon gerektiren bir pazarda kazanç elde etmek isteyen kurumlar, bir taraftan büyümeye devam ederken, diğer taraftan da teknoloji üzerinden ‘hizmetlerde öncü olma’ avantajını elde etmeyi hedefliyorlar. Geleceği düşünen enerji dağıtım-üretim şirketleri, orta akım şirketleri ve düzenleyici kuruluşlar için vazgeçilmez hale gelen dijital dönüşümün hızlı bir şekilde yayılması, her bir kuruluşun önemli derecede başarılar elde etmesini sağlıyor.” Çizmecioğulları ekliyor: “Artık nesnelerin interneti, büyük veri, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle enerji sektöründeki BT departmanlarının IT-OT entegrasyonunu tamamlayıp şirketlerinin finansal modellerini desteklemeleri ve müşteri deneyimini dönüştürmeleri çok kritik önemde. Bunun yanında, teknoloji yatırımları ile inovasyonu kalıcı kılmak ve bunu yaparken de yeni nesil güvenlik yatırımları yapmak zorluk teşkil ederken, aynı zamanda kayda değer fırsatlar sunmakta.”

IDC Türkiye Araştırma Müdürü Dr. Ramazan Yavuz, enerji şirketlerinin operasyonel verimliliği artırmak, maliyetleri aşağıya çekmek, müşteri memnuniyetini artırmak ve zorlu bir sektörde rekabet avantajı kazanmak amacıyla önümüzdeki dönemde analitik, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi inovasyonu hızlandıran teknolojilere odaklandıklarını belirtti. “Enerji sektöründe müşteri ve perakende tarafında en çok odaklanılan konu yapay zeka. IDC’nin tahminlerine göre; enerji dağıtım şirketleri 2020 yılı itibarıyla yapay zeka yatırımlarını iki katına çıkaracaklar. Yine IDC’nin global tahminlerine göre 2020 yılı itibarıyla yapay zeka gelir koruma alanında da enerji şirketlerinin önceliği olacak ve gelir kaybını %70 oranında azaltacak.” Ramazan Yavuz sözlerine şöyle devam ediyor: “Enerji şirketleri geleneksel altyapı ve varlık yönetimlerini güncelleştirmek ve dijital dönüşümü bu alanlara da taşımak için ciddi gayret sarf ediyor. 2023 yılı itibarıyla enerji dağıtım şirketleri kritik varlıklarının %75’ini dijital olarak takip edebilecekler.”

Konferans çerçevesinde en son teknolojilerin ele alınması amacıyla IDC bu etkinlikte; Clonera, Dassault Systemes, KoçSistem, SabancıDX, Bulutistan, Cohesity, Bimser, Biznet, Logsign, Panasonic, Voltaware, Barikat, Payten firmaları ve sektörün önde gelen yöneticileri ile iş birliği yapmaktadır.

enerjisa enerji idc