Enerji Piyasaları - Özet!

TAKİP ET

Enerji piyasaları (Petrol, doğal gaz, elektrik, LPG) haftanın ilk gününe hareketli başladı. Haftanın ilk iş günü Enerji Piyasaları ayrıntıları, haberin içinde.

Petrol

Ham petrol fiyatları, haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Geçen hafta varil fiyat 74 dolarıda geçen petrol, haftanın ilk gününe, 70 dolar akamlarından başladı. ve 1 varil brent türü ham petrol halen uluslararası piyasalarda 71,91 dolar rakamlarından işlem görüyor. 
 

Elektrik

Türkiye'nin elektrik tüketimi hafta sonu arttı. Dün (19 Aralık 2021 Pazar) Türkiye genelinde soğuk ve kar yağışlı bir havanın hakim olması nedeniyle günlük elektrik tüketimi 800 milyon kwh'yi aştı (Net tüketim 846 milyon 303 bin kwh-Kilowatsaat).
Aynı gün Türkiye kaynaklara göre elektrik üretiminde yüzde 28 pay ile doğal gaz ilk sırada, yüzde 19 pay ile ithal kömür 2. sırada ve yüzde 16'şar pay ile de rüzgar ve Linyit 3. sırada yer aldı. Elektrikte diğer üretim ise rüzgar, güneş, jeotermal gibi diğer kaynaklardan elde edildi. 
 

Akaryakıt- LPG

Akaryakıt ve LPG fiyatları, haftanın ilk iş günü istasyonlarda şöyle (1 litre): Kurşunsuz benzin (95 oktan) 11,58 TL. Motorin 11,45 TL. LPG Otgaz 8,93 TL (EPDK, Bayi ortalama fiyatlardır. Bölgelere göre değişiklik gösterebilir. 
 

Enerji Ekonomisi

günün piyasa özeti enerji ekonomisi enerji petrol doğl gaz elektrik