Enerji krizi ''ısı pompaları satışlarını rekor artırıyor'' - Uluslararası Enerji Ajansı!

TAKİP ET

''Mevcut büyüme oranlarında, ısı pompaları 2030 yılına kadar binalardaki ısıtma payını neredeyse iki katına çıkaracaktır.''

Enerji krizi, ısı pompaları için rekor küresel satışları artırmaya yardımcı oluyor!

Uluslararası Enerji Ajansı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ''Yeni analizimiz''... ''Küresel ısı pompası satışlarının 2022'de yüzde 11 artarak rekor seviyeye ulaştığını ve dünyanın güvenli ve sürdürülebilir ısıtmaya geçişinde merkezi teknoloji için ikinci bir çift haneli büyüme yılını işaret ettiğini gösteriyor.

Mevcut büyüme oranlarında, ısı pompaları 2030 yılına kadar binalardaki ısıtma payını neredeyse iki katına çıkaracaktır.

Küresel enerji krizinin ortasında ısı pompalarına yönelik artan politika desteği ve teşvikler ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabaları, güçlü alımın arkasındaki kilit faktörlerdi. Özellikle Avrupa'da satış büyümesi güçlüydü. Bugün, dünya çapında 100 milyondan fazla haneye veya önemli ölçüde ısıtma gerektiren on evden birine ısı pompaları hizmet vermektedir. Ve daha birçok hane, ısı pompalarını kışın sadece bir kısmı veya ek bir ısıtma kaynağı olarak kullanıyor.

Dünya çapında mevcut tüm ulusal enerji ve iklim vaatlerine uyum sağlamak için, ısı pompalarının 2030 yılına kadar binalardaki küresel ısıtma ihtiyacının yaklaşık beşte birini karşılaması gerekecek. Yeni tesisler son iki yıla benzer bir oranda büyümeye devam ederse, dünya bu dönüm noktasına ulaşmak için neredeyse yolda. Bununla birlikte, dünya 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde edecekse, dağıtım daha da hızlanmalıdır.

 

Isı Pompalarının Geleceği raporu - IEA

tıklayın...

 

enerji ekonomisi

ısı pompası satışları IEA ısı pompası ısı pompaları raporu