Enerji İşverenleri - Resmi Gazetede YAYINLANDI!

TAKİP ET

Enerji İşverenleri, ''Olağanüstü Hal Kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 125)' yayınlandı.

Bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan Kararnameye göre OHAL (Olağanüstü Hal) süresinde OHAL bölgesinde 'çalışma ve sosyal güvenlik alanında bazı tedbirlerin alınması' kapsamında işten çıkarmalar yapılamayacak.

 

ayrıntılar

Resmi Gazete'de yayınlandı... Bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan Kararnameye göre OHAL (Olağanüstü Hal) süresinde OHAL bölgesinde 'çalışma ce sosyal güvenlik alanında bazı tedbirlerin alınması' kapsamında işten çıkarmalar yasaklandı. 

Kararname; ''Kısa çalışma uygulaması, İstihdamın korunması, Nakti ücret desteği, sürelere ilişkin tedbirler, sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler' başlıklarından oluşuyor. Kararname ayrıntıları için bugünkü Resmi Gazetenin (22 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete)  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' bölümne bakılablir. 

Bilindiği gibi Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem felaketleri (7,7 ve 7,6 şiddetleri) sonrası 10 il için OHAL uygulamasına geçilmişti. Diğer yandan bölgedeki afetin izlerini silmek için (maddi manevi) kamu ve özel kesimin yoğun çalışmaları devam ediyor.  

 

enerji ekonomisi

Resmi Gazete çalışma hayatı OHAL