Enerji İş İnsanları ve Enerji Yöneticileri - Kim kimdir?

TAKİP ET

Enerji Dünyasında kim kimdir? - Enerji İş İnsanları, Enerji İş Kadınları, Enerji İş Adamları. Enerji Dünyası Yönetici, İşveren ve Çalışanları Özgeçmişleri (CV'ler).

Enerji İş İnsanları ve Enerji Yöneticileri

- Kim, kimdir?

(Yapım aşamasında...)


A  B  C  Ç  D  E  F  G  Ğ  H  İ  I  J  K  L  M  N  O  Ö  P  R  S Ş T U Ü V Y Z


A

Ahmet ÇALIK kimdir?

(Yeşilırmak EDAŞ)

1958 yılında Malatya’da doğan ve 1930 yılından bu yana tekstil alanında faaliyet gösteren bir ailenin ferdi olan Ahmet Çalık, 1981 yılında tekstil alanında ilk kişisel girişimlerini başlattı. Hâlihazırda enerji, inşaat, madencilik, tekstil, telekom, finans ve dijital olmak üzere 7 sektördeki sürdürülebilir yatırımlarıyla, hem Türkiye hem de uluslararası ekonomik pazarların önemli iş liderlerinden biri olan Ahmet Çalık, 1997 yılında tüm Grup şirketlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla Çalık Holding’i kurdu.

Vizyoner yatırımlarla insana ve topluma fayda sağlayan projelere odaklanan Ahmet Çalık, dünyanın çeşitli bölgelerinde süre gelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli işbirlikleriyle tanınmaktadır.

Ahmet Çalık, yurt içinde ve yurt dışında Japonya Devlet Nişanı (Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyunbağı), Türkmenistan Devlet Nişanı, Türkmenistan Mahdum Guli Ödülü, Türkmenistan Gayrat Madalyası, ABD Ellis Adası Şeref Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Üstün Hizmet Madalyası ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödül ve nişan ile onurlandırılmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu olan Ahmet Çalık’a Japonya’daki Matsumoto Diş Üniversitesi ile Kindai Üniversitesi, Arnavutluk’taki Tiran Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verilmiştir. (ELDER, Mart 2021)


Ahmet CENGİZ - Akdeniz EDAŞ

1983 yılı Rize doğumlu Ahmet Cengiz, Philadelphia Temple Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Kariyerine Cengiz Holding’te çeşitli pozisyonlarda görev alarak başlayan Cengiz, bünyesinde elektrik dağıtım şirketleri, enerji üretim santralleri, doğalgaz dağıtım şirketleri, mega yapılara elektrik altyapı kurulumu yapan şirketler bulunan Cengiz Enerji Grubu’nda ve Cengiz Holding’te Yönetim Kurulu Üyesidir. 
(ELDER, Mart 2021).
 

Ali Murat KORKMAZ - GDZ EDAŞ

1960 yılında Ordu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar enerji sektöründeki şirketlerde ortak ve yönetici olarak yer aldı. GDZ Elektrik Dağıtım AŞ ve ADM Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

eki şirketlerde ortak ve yönetici olarak yer aldı. GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
(ELDER, Mart 2021)
 

Ayhan YAVRUCU - Meram EDAŞ

1948 Kayseri, Develi doğumlu Ayhan Yavrucu, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Maliye Bakanlığı’nda çalışmaya başladı ve 1977 yılına kadar Hesap Uzmanları Kurulu’nda hesap uzmanı olarak çalıştı.1977 yılında geçtiği Alarko Şirketler Topluluğu’nda çeşitli kademelerde görev yapmış olup, halen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görevine devam etmektedir.
(ELDER, Mart 2021)
 

Alişan ARIKAN - AKEDAŞ

1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Arıkan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü mezunudur. 1990 yılından bu yana Arsan Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Başkanlığı yapmaktadır. TOBB Genel Kurul Delegeliği, TOBB Tekstil Meclisi Başkan Vekilliği, TİM Genel Kurul Delegeliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği  görevlerini de sürdüren Arıkan, halen Kahramanmaraş Barosu'na kayıtlı avukattır.
(ELDER, Mart 2021)

 

B

Batuhan ÖZDEMİR - Uludağ EDAŞ

1976 Ankara doğumlu olan Batuhan Özdemir, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve hissedarıdır. Grubun enerji sektörü faaliyetleri, Sayın Özdemir sorumluluğu altında devam etmektedir.

Limak Enerji; elektrik üretim, dağıtım, perakende satış ve ticaretinden oluşan enerji değer zincirinin tamamında stratejik hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir.

Batuhan Özdemir aynı zamanda Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi  (DEK-TMK) Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA – AmCham), Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TUGİAD), Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Genç Başkanlar Organizasyonu (YPO), 1907 Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Basketball Federasyonu (TBF) üyesi; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çin İş Konseyi ve DEİK/Türkiye-Kosova İş Konseyi Başkan Yardımcısıdır. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) Yönetim Kurulu üyesi.

Özdemir, Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden lisans derecesini ve New York Institute of Technology’den MBA derecesini almıştır.(ELDER, Mart 2021)



Barış ERDENİZ - Fırat EDAŞ

Barış Erdeniz, Doğuş Koleji'nin ardından Yeditepe Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve İşletme lisans eğitimini 2010 yılında tamamlamıştır. Çalışma hayatına Turmak Makina'da İş Geliştirme Müdürü olarak başlayan Erdeniz, 2013 yılında Elektrik Satışı alanında faaliyet göstermek üzere kurduğu şirketi vasıtasıyla Enerji Sektörü'ne adım atmıştır. 2014 yılında kurduğu Erdeniz Yönetim Danışmanlığı şirketi aracılığıyla Yönetim Danışmanı olarak Kazancı Holding'e katılan Erdeniz bu görevinde organizasyonel gelişim, operasyonel verimlilik ve dijital dönüşüm alanında Holding'in iş süreçlerine katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza atmış ve ardından Ağustos 2017 tarihi itibariyle Kazancı Holding'e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. 2017 yılından bugüne aynı misyon ile Holding'in İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri, Tedarik Zinciri, Hukuk ve Denetim gibi ortak departmanları aracılığıyla operasyonel mükemmellik ve dijitalleşme yatırımlarına liderlik eden Erdeniz, aynı zamanda Holding'in Elektrik, Tarım ve Turizm faaliyetlerinden de sorumludur. Barış Erdeniz, Ocak 2021 itibariyle Aksa Enerji İcra Komitesi Üyesi olarak atanmıştır.(ELDER, Mart 2021)

 

C

Celal KOLOĞLU kmdir?

(Çamlıbel EDAŞ)

1951, Elazığ doğumlu. 1975 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1977'de kurduğu Kolin İnşaat'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. Sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerin yanı sıra 2010-2012 yıllarında da Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulunda TİSK temsilcisi olarak görev alan Celal Koloğlu, 2005 yılından beri Ankara Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. (ELDER, Mart 2021).

 

Ceyhan SALDANLI - ADM EDAŞ

1954 yılında Denizli’de doğdu. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Ceyhan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe çalıştı. 1980 yılında kurulan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.'nin kurucu ortaklarından olan Saldanlı, 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketleri ile enerji sektörüne adım attı.

Enerji sektöründeki bir diğer önemli adımı 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi kurması oldu. Saldanlı, 2004-2012 yılları arasında ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Saldanlı, ELDER Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte ve sektörle ilgili organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır.
(ELDER, Mart 2021)

 

Ç

 

 

D

 

 

E

Ebru Özdemir kimdir?

Türkiye'ye Enerji Verilan Kadınlar Jürü Üyesi

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 1991 yılında TED Ankara Koleji’nden 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında ise Fordham Üniversitesi’nde Uluslararası Finans ve İş Yönetimi üzerine İşletme yüksek lisansını (MBA) tamamladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olan Özdemir, DEİK/Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı, Türkiye-Amerika İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu Üyesi,  DEİK/Türkiye-Kore İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Ekonomik Forumu (WEF) üyesidir.

2014 yılında Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi bünyesinde yer alan Uluslararası Kamu-Özel Sektör İşbirliği En İyi Uygulamalar Merkezi Danışma Kurulu’na Türkiye’den seçilen tek üye olan Özdemir, Amerikan Türk Cemiyeti’nin (The American Turkish Society) Genç Cemiyet Liderleri arasında yer almaktadır. Yüzde 30 Kulübü Türkiye’nin kurucuları arasında yer alan ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ebru Özdemir ayrıca Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) Yönetim Kurulu Üyesi olup, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve küresel ölçekte örgütlenmiş kadın liderlerin oluşturduğu IWF’nin (International Women Forum) Türkiye yapılanması olan IWF Turkey Üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) Mütevelli Heyeti ve WWF Türkiye Mütevelli Heyeti üyelikleri bulunan Özdemir ayrıca, Vodafone Vakfı Danışma Kurulu ve Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu üyesi olup dünyanın en büyük kanser araştırma derneği MD Anderson, dünyanın en prestijli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’nin (Atlantic Council) 50 kişilik Uluslararası Danışma Kurulu (International Advisory Board), OSTİM Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu, Ankara Bilim Üniversitesi Danışma Kurulu ve BM Kalkınma Programı İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (UNDP-IICPSD) Danışma Kurulu üyesidir (ETKB, Mart 2022).
 

Prof. Dr. Erişah Arıcan

Türkiye'ye Enerji Verilan Kadınlar Jüri Üyesi

Akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 1990 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991 yılında “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını almıştır. 1998-2006 yılları arasında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yapmıştır. 2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 Eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır. 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018 tarihinde de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 27 Eylül 2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.

 

F

Fatih Dönmez Kimdir?

(Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı)

Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yaptı.

24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Fatih Dönmez, aynı zamanda Türkiye’nin enerji borsası olarak kurulan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) yönetim kurulu başkanlığı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerini de yürüttü.

2018/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır (Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı).

 

Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu

Türkiye'ye Enerji Verilan Kadınlar Jüri Üyesi

Filiz Karaosmanoğlu, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Kimya Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Karaosmanoğlu, İTÜ’den Yüksek Mühendis ve Doktora derecelerini alarak, Doktora Sonrası Araştırma çalışmasını Kanada Nova Scotia Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde yaptı.1993 yılında Kimya Mühendisliği Enerji Teknolojisi Bilim Dalı’nda Doçent unvanı alan Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Karaosmanoğlu 2008-2012 yıllarında Yalova Üniversitesi Kurucu Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı görevlerini yürüttü. F. Karaosmanoğlu’nun temel araştırma alanı biyoyakıt teknolojisi olup, temiz üretim teknolojileri üst başlığı ile yağlama yağları, atık yönetimi ve Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (YDD) konularında çalışmaktadır. 2009 yılından beri Türkiye Kojenerasyon Derneği onur üyesi olan Prof. Dr. Karaosmanoğlu Birlikte Biyoısı ve Biyogüç Üretimi için santral ekotasarımı, YDD ve lojistik konularına yoğunlaşarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Dünya Gazetesi “Sürdürülebilir Yaşam”, Madeni Yağ Dünyası “Sürdürülebilirlik, Çevre ve Biyoyağlama Yağları” köşeleri ve Green Power dergisinde yazan Prof. Dr. Karaosmanoğlu başta Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) olmak üzere sivil toplumda görev yaparak, sürdürülebilir üretim-tüketim-hizmet, yenilenebilir kaynaklı enerji teknolojileri ve iklim dostu yaşam için uğraş vermektedir. Evli ve bir çoçuk annesi olan Prof.Karaosmanoğlu, Üsküdar-İstanbul’da büyümüş bir Rumeli kızı olup, ailesi, arkadaşları, öğrencileri, vatan sevgisi, iş, keşif, kültür ve keyif seyahatleri, kahve tadı ve kokusu ile yaşam enerjisini yüksek tutmaktadır.

 

G

Gülsüm Azeri kimdir?

Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Jüri Üyesi

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve aynı üniversiteden Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans derecesi olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce konuşmaktadır. Gülsüm Azeri evli ve iki çocuk annesidir.

Kariyerinin önemli bir bölümünde düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar sektöründe Türkiye’nin büyük sanayi firması Şişecam’ın (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş)  üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürmüştür. 2011-2017 yıllarında OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye enerji sektöründe önemli görevler üstlenmiştir.

Gülsüm Azeri, Türkiye’de İSO, TİM, DEİK gibi pek çok sivil toplum örgütünde Yönetim Kurullarında görev almış olup; 7.02.2019 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.
(ETKB, Mart 2022)

 

Ğ

 

 

H

 

Hande Fırat kimdir?

Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Jüri Üyesi

10 Eylül 1974’te Ankara’da doğdu. Ankara Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversitede okurken çalışmaya başladı. Bülent Çaplı’nın dersinde Baki Şehirlioğlu ve Murat Yetkin’i dinledi; ATV ya da Kanal D’de staj yapma şansı doğdu.

Kanal D’de yaptığı stajla televizyonculuk hayatı başladı. Sırasıyla Kanal D, NTV ve BRT‘de çalıştı.

1999 yılının Kasım ayında da Başbakanlık Muhabiri olarak CNN TÜRK’te başladı.Depremler, afetler, suikastler, siyasi krizler, uluslararası krizler, zirveleri takip etti.

Türkiye’nin yoğun gündeminde temposu düşmeyen televizyon haberciliğini CNN TÜRK’te başarıyla sürdüren Fırat, CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü görevinin ardından, 2011 yılında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi görevine getirildi.

2014 yılında ise Kanal D’nin de Ankara Temsilciliğine getirilerek, Doğan TV Ankara Temsilciliğine atandı.
Fırat ayrıca, CNN TÜRK’te Parametre programında Ankara gündemini yorumluyor.

Hande Fırat, tüm Türkiye’yi ilgilendiren gelişmelerde son dakika ve perde arkası bilgilerle ve liderler, bakanlar, başbakan yardımcıları ile yaptığı röportajlarla başarılı yayınlara imza attı. Halen Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

15 Temmuz darbe girişiminde yaptığı gazetecilik başarısı tüm dünyada yankı buldu.
Cumhurbaşkanı’yla FaceTime üzerinden yaptığı bağlantı 15 Temmuz’un kırılma noktası olarak da tarihe geçti.

2005 doğumlu Nehir isimli bir kızı var. Hande Fırat, Fransızca ve İngilizce biliyor.
Kitap okumayı ve film izlemeyi seviyor. Pilates tutkunu Fırat, resim yapıyor. Evinin bir bölümünü stüdyoya çeviren Hande Fırat yağlıboya çalışıyor (ETKB, Mart 2022).


Hidayet ATASOY - KCETAŞ

1962 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme, Westers Illionis University’de (ABD) ise Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. Doktorasını Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı. 1985 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe Uzmanlığı, 1996 yılında Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığı,  1999 yılında KASKİ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür olarak görevini yürüttü. Aralık 2002 tarihinde İller Bankasına Genel Müdür olarak atandı. 2011 yılının sonunda emekli olduktan sonra bir süre kurduğu Yönetim Danışmanlığı Şirketi’ni işleten Atasoy, 2012-2015 yılları arasında KCETAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğ”, 2015-2016 yılları arasında ise KEPSAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği” görevlerinde bulundu. 2016 yılı Nisan ayı itibariyle yeniden KCETAŞ’ta “Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği” görevlerini üstlenen Atasoy, halen bu görevini sürdürmektedir.(ELDER, Mart 2021)

 

İ

İsmail Aytemiz kimdir?

(PÜİS, Onursal Genel Başkan   27.08.1983-18.12.1983 -12.03.1989-27.10.2002)

İsmail Aytemiz, esnaf bir ailenin oğlu olarak Kars merkezde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta, lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. Askerliğini bitirdikten sonra, 1960–1963 yılları arasında Aytemiz Büst Atölyesi’ni kurarak; Türkiye’deki 53 ilin 450 ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı´na bağlı il merkez, ilçe ve köy okullarına verilmek üzere alçıdan Atatürk heykellerini, bulunduğu yerde imal ederek, mahalli okullara teslim etmiştir.

Üç yıllık bu çalışmaların ardından İstanbul’a dönüp 1963 yılı sonlarında petrol sektörüne girerek Aytemiz Petrol’ü kurdu. İsmail Aytemiz, daha sonra madencilik, uluslararası nakliye, taşımacılık, karbondioksit (CO2) ve sınai gaz üretimi, Amerikan menşeli Wendy's Hamburgercilik Türkiye distribütörlüğü gibi alanlarda şirketler kurdu. Bu işleri uzun yıllar yaptı, halen de yapmaktadır. Bu atılımları başarıyla gerçekleştirdi ve böylece Aytemiz Şirketler Grubu'nu oluşturdu.

İsmail Aytemiz, önce İstanbul Fuel-Oil Derneği Başkanlığı, daha sonra da 26 yıl boyunca Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nda (PÜİS'te) Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlık, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası Meclis üyelikleri ve Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanlığı yaptı. Halen Aytemiz Şirketler Grubu Onursal Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
(PÜİS, 2021).



Dr. İzzet ALAGÖZ kimdir?

EÜAŞ Genel Müdürü

ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans, Del Tech Community College (ABD)'de master of business administration, Mustafa Kemal Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ve Ege Üniversitesi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri doktora çalışmalarını tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi'nde 5 yıl Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Çeşitli endüstriyel tesislerin montaj, devreye alma ve işletme-bakım hizmetlerinde bulundu. Endüstriyel otomasyon, PLC, DCS sistemleri geliştirme ve uygulama projeleri gerçekleştirdi.

Yurtiçinde ve yurtdışında General Electric, ABT Enerji, Initec Enerji, Emerson Electric gibi kuruluşlarda üst düzey görevler üstlendi.  3850 MW elektrik santrali montaj ve devreye alma, 4400 MW santral DCS sitemleri kurulum ve rehabilitasyon çalışmaları projelerini yönetti. Elektrik santralleri, su arıtma tesisleri, ilaç fabrikaları ve çeşitli endüstriyel otomasyon uygulamalarının yer aldığı özel sektör kuruluşlarında Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2017 yılından bu yana Dünya Enerji Konseyi Türk Ulusal Komitesi Genel Sekreteri ve MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı olarak görevini yapıyor. Türkçe dışında İngilizce, Arapça ve Almanca bilmektedir. 3 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EÜAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı (EÜAŞ, Mayıs 2022).


İbrahim Sinan AK - Osmangazi EDAŞ

(1971-Ankara) İbrahim Sinan Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma yaşamına Evgin Yatırım Menkul Değerler’de yatırım uzmanı olarak başlamıştır. Ardından, ABD’deki Old Dominion University’de MBA yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında Vestel Komünikasyon ’da Finans Şefi, 2002-2006 yılları arasında ise Vestel Beyaz Eşya ’da Finans Müdürü olarak çalışan Ak, 2006 yılında Zorlu Enerji Grubu’na katılmıştır. 2012 yılına kadar Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ak, Ocak 2012’de Genel Müdür olarak atanmıştır. Ak, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin de içinde yer aldığı Zorlu Enerji Grubu’nda Sektör Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sinan Ak, DEİK Türkiye-İsrail İş Konseyi Başkanlığı, ELDER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Elektrik Üreticileri Derneği Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.(ELDER, Mart 2021)

 

I

 

 

J

 

K

Kazım Türker kimdir?

Vangölü EDAŞ
Kazım Türker 1954 yılında Ankara’da doğdu. İş hayatına 19 yaşında aile mesleği olan tekstil sektöründe bir işletme kurarak başladı. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Türker, tekstil ve perakende sektörlerindeki yatırımlarına ek olarak inşaat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 1993 yılında Türkerler İnşaat A.Ş’yi kurdu. Şirket 2000’li yıllarda enerji ve çimento sektörlerine yatırımlar yaptı. Kazım Türker, Türkerler Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.(ELDER, Mart 2021)


Kıvanç Zaimler kimdir?

(Yönetim Kurulu Başkanı - AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ)

İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde öğrenim gören Kıvanç Zaimler kariyerine 1992 yılında başladı. Ticaret Direktörü olarak 2008 yılında Enerjisa’ya katılan Zaimler, 2013 yılına kadar Enerjisa’nın doğal gaz iş kolunun koordinasyonunu üstlendi. 2013-2015 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak görev aldı. Bu görevinde 14 ili kapsayan 3 dağıtım bölgesinde, 9 milyon müşteri ve 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanma ve entegrasyon sürecini yönetti. Ağustos 2015 – Mart 2016 tarihlerinde Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde Enerjisa’nın serbest piyasaya hazırlık sürecinde tüketici odaklı yeni marka konumlandırma çalışmalarını yürüttü. Ardından Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük halka arz süreci olan Enerjisa Enerji’nin halka arzını başarıyla yöneten Zaimler, Temmuz 2018 tarihinden bu yana Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.
(ELDER, Mart 2021)
 

Murat Özyeğin

Fina Ve Fiba Holding – Yönetim Kurulu Üyesi

Carnegie Mellon Üniversite’nde Endüstri Yönetimi ve Ekonomi eğitimi alan Murat Özyeğin 1998 yılında çift ana dal diploması ile mezun olmuştur. İş hayatına 1998 yılında Bear Stearns & Co. Yatırım Bankasının New York ofisinde Şirket Birleşme ve Satın Alma Grubu’nda Finansal Analist olarak başlamıştır. 2000 yılında aynı firmanın Londra ofisine Şirket Birleşme ve Satın Alma grubuna Kıdemli Analist olarak transfer olmuştur. 2003 yılında Harvard Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye dönerek aile şirketlerinin yönetiminde aktif rol üstlenmiş, grubun holding şirketi Fiba Holding ve Finansbank’ta Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Bölümlerini kurmuştur. Fina ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Fiba Grubu’nun Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkanlığı ve grubun finans dışı bazı iştirak şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Global İlişkiler Forumu, Özyeğin Üniversitesi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, DEİK/Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanlığı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı, Endeavor Derneği ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili, Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği ve Singapur Fahri Konsolosluğu görevlerini yürütmektedir. Murat Özyeğin, 43 yaşında, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

 

L


 

M

Mustafa Yılmaz kimdir?

(EPDK Başkanı).

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep Nizip'te doğdu. Nizip'teki ortaöğreniminin ardından 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. 

1989 yılında İstanbul'da serbest avukatlığa başladı. 1993-2004 yılları arasında enerji sektöründe avukat olarak çalıştı. 

Bu dönemde bazı sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına katkıda bulundu. 

Mustafa Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atandı. 28 Ocak 2010 tarihinde EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirildi.

20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla da EPDK Başkanı olarak ikinci kez getirildi. 

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa Yılmaz; 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine atandı.

Mustafa Yılmaz'ın başkanlığı döneminde, EPDK'nın uluslararası platformda etkinliğinin artırılmasına yönelik olarak başlatılan çalışmalar daha da artırılmıştır. Bu dönemde, EPDK'nin ev sahipliği ve başkanlığında 6.Dünya Enerji Düzenleme Forumu İstanbul'da toplanmış ve EPDK, üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği ERRA ve Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği MEDREG'in aktif bir üyesi haline gelmiştir Yılmaz, aynı zamanda ERRA Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir. 
İngilizce bilen Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır (EPDK).



Mehmet Cengiz kimdir?

Boğaziçi EDAŞ

1958 Rize doğumlu Mehmet Cengiz, 1976 yılında Kabataş Erkek Lisesi’ni tamamladı. 1975 yılında müteahhit olarak iş hayatına başlayan Cengiz, 1987-1995 yılları arasında Cengiz Limited Yönetim Kurulu Başkanı, 1995-1998 yılları arasında Cengiz İnşaat Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve 1998-2007 yılları arasında ise Cengiz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini yürüttü. Cengiz 2007 yılı itibariyle Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürmektedir.(ELDER, Mart 2021)



Memet ATALAY - Dicle EDAŞ

1970 yılında Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde MBA yaparak tamamladı. 1990 yılında PTT’de mühendis olarak işe başladı. 24 yıl çalıştığı Türk Telekom’da son olarak Operasyondan Sorumlu Başkan (COO) görevinde bulunmuş, Türkiye’nin haberleşme altyapısında yüzlerce projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Memet Atalay, 2015 yılı itibariyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. (ELDER, Mart 2021)
 

Murat PINAR - AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ

Murat Pınar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve MBA diplomasını London School of Commerce & University of Wales'ten almıştır. Profesyonel kariyerine 1998 yılında Siemens'te başlamış olan Pınar, 1998-2005 arasında Mühendis, Ürün, Uygulama ve Entegrasyon Müdürü görevlerinde bulunmuştur. 2005'ten 2010 yılına kadar Nokia Siemens Network şirketinde 13 farklı ülkeden sorumlu Saha Operasyon Müdürlüğü ve Telekomünikasyon, Fiber Optik, Altyapı, İnşaat ve Entegrasyon süreçlerinde Program Yöneticiliği görevlerini üstlenmiştir. Pınar, 2010 yılında Enerjisa bünyesine katılmış ve 2015 yılına kadar Enerjisa Başkent, Ayedaş ve Toroslar organizasyonlarında çeşitli Üst Düzey Yönetici rollerinde bulunmuştur. Pınar, 2015 yılında Enerjisa Dağıtım şirketleri Genel Müdürü, 2016 yılında ise Enerjisa Enerji Dağıtım İş Birimi Başkanı olarak atanmıştır. 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren Enerjisa Enerji CEO'su olarak görevine devam etmektedir.(ELDER, Mart 2021)
 

Murat Özyeğin

Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar - Jüri Üyesi

Fina Ve Fiba Holding – Yönetim Kurulu Üyesi

Carnegie Mellon Üniversite’nde Endüstri Yönetimi ve Ekonomi eğitimi alan Murat Özyeğin 1998 yılında çift ana dal diploması ile mezun olmuştur. İş hayatına 1998 yılında Bear Stearns & Co. Yatırım Bankasının New York ofisinde Şirket Birleşme ve Satın Alma Grubu’nda Finansal Analist olarak başlamıştır. 2000 yılında aynı firmanın Londra ofisine Şirket Birleşme ve Satın Alma grubuna Kıdemli Analist olarak transfer olmuştur. 2003 yılında Harvard Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye dönerek aile şirketlerinin yönetiminde aktif rol üstlenmiş, grubun holding şirketi Fiba Holding ve Finansbank’ta Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Bölümlerini kurmuştur. Fina ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Fiba Grubu’nun Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkanlığı ve grubun finans dışı bazı iştirak şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Global İlişkiler Forumu, Özyeğin Üniversitesi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, DEİK/Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanlığı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı, Endeavor Derneği ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili, Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği ve Singapur Fahri Konsolosluğu görevlerini yürütmektedir. Murat Özyeğin, 43 yaşında, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.
(ETKB, Mart 2022)

 

N

Nihat Özdemir kimdir?

Uludağ EDAŞ

1950 yılında Diyarbakır’da doğdu. Gazi Üniversitesi Makina Yüksek Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra, aynı okulda master yaptı. 1976 yılında Gazi Üniversitesi’nden ayrılarak okuldan arkadaşı olan Sezai Bacaksız ile beraber müteahhitlik firması Lider Makine (Limak)’yı kurdu. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Nihat Özdemir, ELDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.(ELDER, Mart 2021)



Necmi ODYAKMAZ - Sakarya EDAŞ

1972 yılında Ankara’da doğan Dr. Necmi Odyakmaz; 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü‘nde lisans eğitimini, 2002 yılında New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ nde yüksek lisans eğitimini ve 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.

 İş hayatına 1996 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ekonomik Araştırma ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü’nde Dış Ticaret Uzmanı olarak başlamış ve bu görevini 2003 yılına kadar sürdürmüştür. 2003 - 2007 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Uygulama Dairesi' nde Enerji Uzmanı olarak;  2007 - 2009 yılları arasında E.ON Holding Turkey A.Ş.' de Regülasyon ve Ekonomik Değerlendirme Müdürü olarak;  2009-2011 yılları arasında E.ON Ruhrgas Doğal Gaz A.Ş.' de Yönetim Kurulu Üyesi olarak;  2011-2013 yılları arasında E.ON Turkey Enerji A.Ş.' de Enerji Politikaları ve Regülasyon Müdürü olarak;  2013-2016 yılları arasında Enerjisa Başkent - Ayedaş - Toroslar Dağıtım Şirketleri' nde Piyasa Analizi ve Regülasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. 2016-2018 yılları arasında ise Enerjisa Holding' de Kurum İlişkileri ve Regülasyon Direktörü olarak görev yaparken 2017-2018 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri' nde Regülasyon, Müşteri Teknik Servisleri ve Ar&Ge Direktörü olarak görev yapmıştır.

01.01.2019 tarihnden bu yana AKKÖK Holding ve CEZ Group ortak iştiraki Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ.’nin İcra Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
(ELDER, Mart 2021)

 

O


 

Ö

Ömer Faruk GÜLTEKİN - AYEDAŞ & Başkent EDAŞ & Toroslar EDAŞ

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Ömer Faruk Gültekin, 1982’de Sümerbank’ta Enerji Mühendisi olarak başladığı kariyerine 1985 yılında TEK’te Başmühendis olarak devam etti. Gültekin, 1993-2005 yılları arasında TEDAŞ’ta Şube Müdürü, İl Müessese Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Müşaviri ve Genel Müdür Yardımcısı görevleriyle TEDAŞ’a bağlı Başkent Elektrik’in 2005-2009 yılları arasındaki Genel Müdürlüğünü yürüttü. Kamudaki çalışmalarının ardından, 2010 yılında Enerjisa Dağıtım Şirketleri İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı, 2016 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinde bulunan Gültekin, halen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.(ELDER, Mart 2021)

 

P


 

R

Raif Ali DİNÇKÖK - Sakarya EDAŞ


1971 yılında İstanbul’da doğan Raif Ali Dinçkök, 1993 yılında Boston Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Akkök Holding’te çalışmaya başlamıştır. 1994–2000 yılları arasında Ak-Al Tekstil San. A.Ş. Satın Alma Bölümü’nde ve 2000–2003 yılları arasında Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.’de Koordinatör olarak görev almıştır. Akkök Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olan Raif Ali Dinçkök, Akmerkez GYO, Ak-Pa, Dinkal, Akasya Çocuk Dünyası Yönetim Kurulu Başkanlıklarının yanı sıra çeşitli Akkök Grup Şirketlerinin Yönetim Kurullarında da görev yapmaktadır.
(ELDER, Mart 2021)

 

S

Serhat ÇEÇEN - Trakya EDAŞ

1975 yılı Ankara doğumlu Serhat Çeçen, yükseköğrenimini Ankara Hacettepe Üniversitesi ve A.B.D.’de işletme dalında tamamladı. Lisans eğitiminde özellikle uluslararası finansman konusunda uzmanlaştı. Serhat Çeçen, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding bünyesindeki enerji, inşaat, turizm, altyapı yatırımları ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde farklı pozisyon ve fonksiyonlarda görev aldı. Serhat Çeçen, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding bünyesinde turizm, ulaştırma altyapı ve enerji sektörlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çeçen, önceki dönemde ELDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.(ELDER, Mart 2021)

 

Ş

Şaban Cemil KAZANCI kimdir?

(Çoruh EDAŞ)

Cemil Kazancı, çalışma hayatına aile şirketlerinde başlamıştır. İlk olarak jeneratör üretim ve satış alanında yöneticilik görevlerinde bulunan Kazancı, daha sonra Grubun enerji alanındaki faaliyetlerini büyütmek ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla, 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji’nin kuruluşunda aktif rol almıştır. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO, Grup şirketlerinde ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
(ELDER, Mart 2021)
 

Şebnem Bursalı kimdir?

Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Jüri Üyesi

13 Haziran 1972 Aydın Doğumlu. Soyadı Bursalı, kendisi Aydınlı ama kökleri bir yanıyla Balkanlar’a dayanıyor, bir yanıyla da Karadenizli.

Selanik-Arnavut göçmeni ve Trabzon-Sürmeneli bir anne ile Yörük bir babanın kızı.

İlk-Orta ve lise öğrenimini Aydın’da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanarak 1989’da Ankara’ya geldi. Mezuniyetten sonra 1993-1994 yılları arasında Reha Muhtar ile Ateş Hattı programının yapım elemanı ve muhabiri olarak TRT’de çalıştı. 1994 Ağustos ayında yapan Gün Gazetesinde muhabir ve röportaj yazarı olarak işe başladı. Yeni Asır Gazetesi’nde köşe yazarı ve röportaj yazarı ve ardından . 1995 yılında da Yeni Asır Ankara Temsilcisi oldu. O dönem Siyasi-Aktüalite dergisi Aktüel’de haftalık siyasi analiz yazıları da yazdı. Aynı zamanda Fatih Çekirge ’nin hazırlayıp sunduğu ATV’ de yayınlanan ‘İktidar Oyunu’ isimli haber programında yapımda çalıştı. Sabah Ankara’da “Şebnem Bursalı ’nın Oltasına Takılanlar” isimli köşesinde haftada 3 gün Ankara kulislerin de konuşulanları okuyucularına aktardı. 1996-2002 yılları arasında Takvim Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı da yapan Şebnem Bursalı, aynı zamanda özel haberleri ve kulis haberleriyle Sabah Gazetesi’nde yer aldı. 2008 yılı ekim ayında Türkiye’nin yaşayan en eski gazetesi Yeni Asır ’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak İzmir’e gitti. 2017 ‘ ye kadar sürdürdüğü bu görevin ardından 1 Ocak 2017 itibarıyla ATV Ankara Temsilcisi olarak 19 yıl aradan sonra tekrar Ankara’ya döndü. Bursalı ATV Ankara Temsilciliğinin yanısıra, Sabah gazetesinde haftada 3 gün köşe yazmaktadır.

1994 yılında muhabir-röportaj yazarı olarak girdiği Sabah grubunun yazılı ve görsel bütün yayın organlarında görev yapan Bursalı, Turkuvaz Medya grubunda en uzun süre kesintisiz görev yapan bir kaç gazeteciden birisi. Bursalı, aynı zamanda Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Genel Başkanıdır. İşletme Yüksek Lisansı yapan Bursalı, 2017 yaz döneminde Washington’daki Mentora College’daki eğitiminin ardından şimdi de Hukuk fakültesi 1. Sınıf öğrencisi olan Bursalı, Siyasal iletişim alanında da doktora yapıyor.
(ETKB, Mart 2022).

 

T


 

U

Utku GURUŞÇU - Boğaziçi EDAŞ

1985 İzmir doğumlu Utku Guruşçu, Bilgisayar Mühendisliği lisansının ardından Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen İşletme alanında doktora eğitimine devam eden Guruşçu, kariyerine 2010 yılında Deloitte’ta Danışman olarak başlamıştır.  

2013 yılında CK Enerji Grubu’na katılan Utku Guruşçu, hali hazırda Grup Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. (ELDER, Mart 2021)

 

Ü

Ümit KİLER - Aras EDAŞ

1970 yılında Bitlis’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te, liseyi İstanbul’da tamamladı. Halen, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesine devam etmektedir. Perakende sektöründe başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplam 30 ilde 200 şubesiyle 21 yıldır faaliyet gösteren Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. İnşaat, enerji, turizm ve şeker sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren Kiler Holding A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir. Hikmet Kiler Vakfı’nın kurucularındandır.(ELDER, Mart 2021)

 

V


 

Y

Yaşar Arslan kimdir?

1959 Çankırı/Ilgaz doğumlu Yaşar Arslan, Haydarpaşa Lisesinde parasız yatılı olarak 6 yıl okudu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji fakültesinden mezun oldu. Arslan, Yedek Subaylık döneminde Kara Harp Okulu Makine Grubunda Öğretim görevlisi olarak; Malzeme, NDT, Kaynak Teknolojisi konularında çalışmalar yaptı. GAZBİR kurucuları arasında bulunmuş ve 3 dönem Genel Sekreterlik görevi yürütmüş olan Yaşar Arslan; halen GAZBİR Başkanı ve TOBB Doğal Gaz Meclisi Başkan Yardımcısıdır.(ELDER, Mart 2021).

 

Z

Zafer Demircan kimdir?

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı

1969 yılında Gölcük'te doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kocaeli'nde tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ni başarı ile bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde Yüksek Lisans programına başladı. 1996 yılında Doktora programına kabul edildi ve 2001 yılında Doktora programını derece ile bitirdi. 1993-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları kapsamında İngiltere'de UMIST ve EXETER Üniversitelerinde çalışmalar yaptı. Yine bu süre içerisinde değişik sanayi projelerinde, proje yöneticisi ve danışmanlık faaliyetlerini yürüttü.

2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda göreve başladı. Enerji Uzmanı, Grup Başkanı olarak görev yapan Zafer DEMİRCAN, 2008-2012 yılları arasında Tarifeler Daire Başkanı olarak görevine devam etti. 2012-2017 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, Enerji İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı görevine vekaleten görevlendirildi. 2019 yılında Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı olarak atandı.

Bilimsel dergilerde birçok bilimsel yayını ve çalışmaları yayımlandı. Hacettepe Üniversitesi'nde yarı zamanlı misafir öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etti. Evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir. (NDK)

Enerji Dünyasında kim kimdir Kim kimdir Enerji İş Adamları Enerji İş Kadınları Enerji Dünyası Enerji Yöneticileri kim kimdir Enerji Ekonomisi Enerji Yöneticileri özgeçmişleri