ENERJİ ÇALIŞANLARI - Yeni yılda ÇEVRE duyarlı hediye önerileri!

TAKİP ET

Gerçekten ihtiyaç mı? - ''Alacağınız ürün gerçekten sevdiğiniz kişinin ihtiyacını karşılıyorsa daha büyük bir anlam kazanıyor. İhtiyacı karşılamayan ürünlerse gardropta, evimizde veya dünyamızda fazlalıktan başka bir şeye hizmet etmiyor.''

Gerçekten ihtiyaç mı ?

Alacağınız ürün gerçekten sevdiğiniz kişinin ihtiyacını karşılıyorsa daha büyük bir anlam kazanıyor. İhtiyacı karşılamayan ürünlerse gardropta, evimizde veya dünyamızda fazlalıktan başka bir şeye hizmet etmiyor. 

 

Etiket okumaya dikkat edin

Hediye seçerken etiket okuma alışkanlığı kazanmak kendimize, sevdiklerimize ve dünyamıza yapabileceğimiz en büyük iyiliklerin başında geliyor. Alacağınız hediyenin çevre üzerinde yarattığı etkileri bilmek, seçim yaparken adil, etik ve çevreye duyarlı hammadde ve yöntemlerle üretilen ürünleri seçmeye dikkat edin. Sadece kıyafet veya hediyelik eşya değil ev tekstili hatta iç giyim alışverişlerinizde bile etiket okuma alışkanlığı kazanın. TENCEL™ markası “İyi Olanı Bul” sorumluluk hareketiyle tüketicileri çevreye duyarlı üretilen TENCEL™ elyafları içeren ürünler bulmaya ve etiket okuma alışkanlığı kazandırmaya teşvik ediyor. 

 

Kapsül gardrop yaklaşımı 

Eğer seçiminiz bir kıyafet olacaksa alacağınız ürünün kapsül gardrop anlayışına hizmet etmesine dikkat edin. Tek bir parçayla birçok kombin yapılabilecek tekstil ürünleri seçimlerinizde ilk sırada olsun. Hediyenizi takdim ederken de kapsül gardrop yaklaşımınızdan bahsetmeyi unutmayın. Ne kadar çok kişi bu anlayışla hareket ederse tekstilde yaşanan hızlı tüketim de o kadar çabuk son bulabilir.

 

Şans temalı ürünler 

Şans getireceğine inanılan kırmızı objeler, iç çamaşırları her yeni yıl hediyesinin vazgeçilmez tamamlayıcısı. Etiket okuma alışkanlığı sayesinde sadece teninize değil doğaya olan etkilerine de dikkat etmeyi unutmayın.

 

Hediye alternatiflerinizi doğru seçimlerle genişletin

Yeni yıl hediyesi her zaman hediyelik eşya veya kıyafet olmak zorunda değil. Çevreye duyarlı bir ev tekstili ürünü gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Evinde doğal konfor arayanlara TENCEL™ elyafların kullanıldığı nevresim, havlu gibi seçenekler de hediyelerinize anlam katabilir. 

 

ayrıntılar...

TENCEL™, yeni bir yıla girmeye hazırlandığımız şu günlerde sevdiklerini mutlu etmek isteyenler için çevre duyarlı hediye önerileri hazırladı. Yeni yılı keyifle karşılamak için ister kıyafet, ister ev tekstili isterseniz ev eşyaları olsun hediye alışverişinizde doğaya saygılı seçimler yapmaya dikkat edin.

 

Vitrinlerdeki ışıltı yeni yılın yaklaştığını haber verirken herkesi sevdiklerine hediye alma telaşı sardı. Yeni yılda sevdiklerinizde sizden bir iz bırakacak hediye seçenekleri sınırsız…. Sevdiklerinizi düşünürken alacağınız hediyelerin dünyamıza olan etkilerine de dikkat etmeyi unutmayın. Doğa dostu bir yaklaşım benimseyerek yaptığınız alışverişle hediyenizi daha anlamlı kılabilir ve bu bilincin yayılmasına katkıda bulunabilirsiniz. 

Lenzing’in çevreye duyarlı tekstil elyaf markası TENCEL™ yeni yılda hediye seçiminde dikkat edeceğiniz küçük detaylarla dünyamızda bir etki yaratabilmek için dikkat etmeniz gereken hediye rehberi hazırladı; Etiket okumaktan, geri dönüştürülebilir hediye seçeneklerine, kapsül gardırop felsefesine hizmet etmekten hediyenizi anlamlı kılan tüyolara kadar tüm detaylar bu listede. Haydi siz de TENCEL™’in çevreye duyarlı yeni yıl hediye seçimi listesine göz atın ve kararınızı verirken bu maddelere dikkat edin. 

 

(yeni yıl çevre haberleri - enerji ekonomisi)

yeni yıl çevre haberleri