Enerji Çalışanları: Koronavirüs tam...

TAKİP ET

- Yeni koronavirüs salgını, ekonomik hayatın yanında sağlığı da olumsuz etkiliyor. Resmi verilere göre Türkiye^de günlük vaka sayısı 60 bini geçti. Bu rakam çok ciddi. Peki ne yapılmalı?

Aralık 2019 Çin - Mart 2020 Türkiye
Aralık 2019 tarihinde Çin^de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Yeni Koronavirüs (Covid-19), ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de görüldü. Vakanın görülmesiyle birlikte salgın hızla yayınlaştı. Türkiye, dünyada olduğu gibi tam kapanmaya gitti. Ekonomik Hayat durdu. Mayıs - Haziran 2020 itibariyle de tekrar normal hayata dönüldü. Ancak bu normal hayat, 'Kontrollü Normal Hayat' olarak tarihe geçti.
 

Günlük vefat 279 - Toplam vefat 34.734

Geçen yıl yaz döneminde koromavirüs vaka sayısı binli rakamlarında altına gerilemişti. Ancak, son bahar ve özellikle bu yıl (2021), salgın çok hızlı bir yayılım gösterdi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre (14 Nisan 2021) toplam vaka sayısı 62 bin 797 ye çıktı. Vefat sayımız ise günlük 279 oldu. Bu rakamlar salgını anlama bakımından çok önemli. Bu nedenle çok dikkat etmek ve korunmak gerekiyor.

Öte yandan Mart 2021 yılından bu yana ise, koronvirüs nedeniyle toplam 34 bin 734 insanımız vefat etti. Bu veride göteriyor ki, çok çok ciddi bir salgın dönemi yaşıyoruz. 
 

Maske - Mesade - Temizlik ve aşı

Evet, dünya ilk kez böyle topyekün bir salgını aynı anda yaşıyor. Sevindirici olan salgının ilk dönemindeki panik ve belirsizlik ortadan kalktı. Salgından ilk planda korunmanın yolu Maske takmak, mesafeyi korumak ve temizlik. Bu 3 adım salgından bugün için bile koryunmanın en önemli yöntemi. Ve tabi aşı. Virüse karşın geliştirilen aşı kullanımı her geçen gün artıyor (Aksaklıklar yaşansa bile). Bu sevindirici bir durum.
 

'Maske - Mesafe - Temizlik'

Ancak salgın henüz kontrol altına alınamadığından ve de yeterince aşılama yapılamadığından mutlaka 'Maske - Mesafe - Temizlik' kurallarına uymak gerekiyor.
Özellikle kapalı alanlarda çalışanların 2 maske takması ve zorunlu olmadıkça hiç kimsenin kapalı alanlarda bulunmaması gerekiyor. 

Son rakamlar gösteriyor ki, virüs hala çok aktif ve mutasyonlarla birlikte hızlı yayılıyor. Ve tabi, virüsün ilk hali sadece çocuk ve gençlere bulaşmıyordu. Ancak mutasyonlı virüs bebek (Somut olay, 40 günlük bebek koronavirüs oldu) ve gençlere de bulaşdığından daha da dikkat şart. 

Evet; virüs kontrol altına alınana kadar ve de aşı olana kadar; 'Maske - Mesafe - Temizlik' kuralları uymak, virüsten tek korunma yöntemi. 

HABER YORUM - ENERJİ EKONOMİSİ

enerji çalışanları koronavirüs kontrollü normal hayat