ENERJİ ÇALIŞANLARI ÇOK ÖNEMLİ: İstanbul'da çalışma saati değişti...

TAKİP ET

Çalışanlar, İstanbul için çalışma saatleri değişti. Artık sanayi sektöründe çalışanlar, sabah saat 07.00’da işe başlayacak. Uygulama 9 Kasım Pazartesi başlayacak. Açıklamayı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptı.

KAMU ÇALIŞMA SİSTEMİ DE DEĞİŞTİ!
İstanbul’da kamu çalışma sistemi de değişti. Kamuda tüm çalışanları kapsayan ‘Dönüşümlü – uzaktan çalışma sistemine geçildi. Buna göre; 60 yaş üstü çalışanlar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olanlar ile 10 yaş altı çocuklu kadın personel idari izinli sayılacak ve evden çalışacaklar. Diğer kamu personeli ise dönüşümlü çalışacak. Bir diğer ifadeyle kademeli – esnek mesai uygulanacak.  

YÜZDE 93,3’Ü ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYOR!
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yeni yaptığı açıklamaya göre, çalışanların yüzde 93,3’ü özel sektörde çalışıyor. Bir diğer ifadeyle 1,2 milyon özel sektör çalışanı var, İstanbul’da. Sanayi kesiminde bu çalışanlar 9 Kasım 2020 Pazartesi itibariyle, mesailerine sabah sat 07.00 itibariyle başlamış olacak. Vali Yerlikaya, bu kararın sanayi sektörünü (İşveren, çalışan) temsil eden bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüldükten sonra aldıklarını açıkladı. 


YÜZDE 93,3'Ü ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYOR!
İstanbul Valisi Ali Yerli Kaya'nın yeni yaptığı açıklamaya göre çalışanların yüzde 93,3'ü özel sektörde çalışıyor. Bir diğer ifadeyle 1,2 milyon özel sektör çalışanı var İstanbul'da. Sanayi kesiminde bu çalışanlar 9 Kasım 2020 Pazartesi itibariyle, mesailerine sabah sat 07.00 itibariyle başlamış olacak. Vali Yerlikaya, bu kararın snsyi sektörünü (İşveren, çalışan) temsil eden bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüştükten sonra aldıklarını açıkladı. 

İSO: Yeni mesai saatleri...

Erdal Bahçıvan (İstanbul Sanayi Odası- İSO Başkanı): 'İstanbul Valimiz Sn Ali Yerlikaya'nın açıkladığı yeni mesai saatlerini pandemiyle mücadele açısından olumlu buluyoruz. Sanayi sektörümüz, pandeminin başından beri sergilediği özverili çalışmalarını yeni mesai saatlerinde de sergileyerek salgınla mücadeleye azami katkı yapacaktır.'

Enerji Ekonomisi

 

istanbul enerji çalışan