Enerji çalışan ve yöneticileri: Radar hızınızı böyle...

TAKİP ET

Bugün, trafikte radarla hız denetimi yapıldı. EGM’nin ‘Radarla Hız Denetimi’ konulu sosyal medya üzerinden yaptığı bilgi paylaşımına göre denetimlerde 10.351 hız ihlali tespit edildi. Bu arada Emniyet’in sosyal medya üzerinden yaptığı bilgi paylaşımında radarla yapılan hız denetim fotoğraflarına da yer verildi.

KAZALARIN YÜZDE 40’I HIZ İHLALİNDEN

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) bağlı trafik ekipleri, ‘Radarla Hız Denetimi’ gerçekleştirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yapılan denetimlerle ilgili önemli bilgi paylaşımı yaptı. EGM’nin bugün yaptığı ‘Radarla Trafik Denetimleri’ bilgi paylaşımı şöyle: Trafik kazalarının oluşumunda yüzde 40 gibi büyük bir paya sahip olan Hız İhlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla; 07-08 Şubat 2020 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.

YAPILAN DENETİMLERDE:

-10.351 hız ihlali tespit edildi,
-Bu ihlallerin yüzde 51’i ihlal yapan araçların durdurulması ve sürücülerinin bilgilendirilmesi suretiyle, yüzde 49’u araçların tescil plakasına olmak üzere cezaya dönüştürüldü,
-122 araç trafikten men edildi,
-7 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,
-Toplam 11.135 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

EGM sürücülere ‘Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur’ içerikli denetimlerin devam edeceği hatırlatması da yaptı.
 

Enerji çalışan ve yöneticileri: Radar hızınızı böyle kaydediyor...

Enerji Ekonomisi

 

radar