Enerji Çalışan ve Yöneticileri: Maske ve eldivenler çöpe böyle atılmalı

TAKİP ET

Türk Eczacıları Birliği, sadece ücretsiz maske dağıtımı döneminde 80 milyonun üzerinde  maske dağıtımı yapıldığın açıkladı. Rakamın büyüklüğünden de anlaşılacağı gibi 2-3 aylık dönemde çok fazla ve Türkiye’nin her tarafında milyonlarca maske kullanımı söz konusu. Aynı şekilde eldiven kullanımıda söz konusu. Peki, bu maske ve eldiven atıkları ne oluyor?

MASKE VE ELDİVENLER ÇÖPE BÖYLE ATILMALI: Milyonlarca maske atığının oluştuğu bir dönemde ve halen devam eden bir dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çok önemli bir bilgi paylaşımı yaptı. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kullanılmış maskelerle ilgili o önemli bilgi paylaşımı: ‘Güzel günler yakında… Korona salgınını hayatımızdan tamamen çıkarmak için maske ve eldiven atıklarımızı en az 72 saat çift poşette beklettikten sonra çöpe atalım. Atıklar korona virüsle mücadelemize engel olmasın.’.

MASKE KULLANIMINA DEVAM: Öte yandan ülke genelinde, kamu ve özel kurum ve kuruluşların koronavirüs salgınını önlemek için yaptıkları mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre, yoğun mücadele sonucunda virüsün yayılım hızı yavaşlatıldı. Ancak Sağlık Bakanlığı sürekli, risk döneminin halen devam ettiği ve bu nedenle virüsten korunmak için en etkin yol olan ‘Maske takmak, temassızlık ve izolasyon’ kurallarına azami dikkat edilmesi hatırlatması yapıyor. Bu nedenle de Tüketiciler, ‘Maske takmak, temassızlık ve izolasyon’ kurallarına azami uymak gerekiyor. Ve sonrada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı ‘Maske ve Eldiven atıklarının’belirtilen şekilde çöpe atılması gerekiyor.

Enerji Ekonomisi

 
 

maske eldiven enerji