Enerji Çalışan ve Yöneticileri: COVID-19 'İş kazası mı yoksa hastalık mı?'

TAKİP ET

Yeni Koronavirüs en fazla çalışma hayatını etkiledi (Hem işçi, hem işvereni). Salgın hala devam ediyor. Peki, COVID-19 (Yeni Koronavirüs) çalışma hayatı için 'İş kazası mı, yoksa hastalık mı?' İşte sorunun cevabı...

AYRINTILAR

Yeni Koronavirüs en fazla çalışma hayatını etkiledi (Hem işçi, hem işvereni). Salgın ahala devam ediyor. Peki, COVID-19 (Yeni Koronavirüs) çalışma hayatı için 'İş kazası mı, yoksa hastalık mı?' İşte sorunun cevabı...

SGK: COVID-19'U...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Yeni Koronavirüs (COVID-19)'un 'İş Kazası mı yoksa Hastalık mı olduğunu konusunu, yayınladığı genelge ile netleştirdi. www.sgkdunyasi.com 'un haberine göre SGK genelgesi ile, Yeni Koronavirüs (COVID-19) 'İş Kazası değil, Hastalık' sayıldı. SGK genelgesinde 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 15. maddesi'ni gerekçe gösterdi.
Genelgeye göre; Yeni Koronavirüs salgını yakalanan sigortalılara, 'İş kazası değil, Hastalık' kapsamında işlem yapılması gerekiyor.

İŞTE O MADDE
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 15. Maddesi: '4. MADDENİN BİRİNCİ FIKRASININ (a) VE (b) bentleri kapsamındaki sigortalının, iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıktır, hastalık halidir'.

Enerji Ekonomisi

 
 

yeni koronavirüs enerji covid-19