Enerji çalışan ve yöneticileri: AVM – Hastaneler – Toplu ulaşım ve diğer...

TAKİP ET

Enerji çalışan ve yöneticileri: AVM – Hastaneler – Toplu ulaşım vi diğer toplu bulunulan ortamlar...

AYRINTILAR

AVM – Hastaneler – Toplu ulaşım: ACİL ÖNLEM ALINMALI

Evet, Çin’de ortaya çıktı; Coronavirüs (Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs diyor) ve geç fark edildi. Çin’de olumsuz etkileri hızla yayılıyor (Virüs kaynaklı ölümlerin artması gibi). Ve son olarak anlaşıldı ki, virüs geçte olsa dünyaya değişik yollardan ulaşmış durumda.

AVM – HASTANE – TOPLU ULAŞIM VE DİĞERLERİ
Hayat devam ediyor; Çin’de, Türkiye’de ve dünyanın diğer ülkelerinde. Bu nedenle, virüs korkusuyla eve – içeri kapanmak mümkün değil. Bu nedenle de Türkiye’de henüz vakalar görülmemiş olsa dahi, şimdiden tedbirler çık hızlı alınmalı (Sağlık Bakanlığı, hijyen uyarıları, havalimanlarında termal kamera kontrolleri, diğer kurumların virüsün ortaya çıktı kentlere -Wuhan- uçuşları durdurması vb tedbirleri var). Ancak, virüs çok sinsi ve ölümcül. Bu nedenle de AVM’leri, hastaneleri, Futbol maçlarını, toplu ulaşım araçlarını kapsayan çok geniş bir koronavirüsü ile ilgili bilgilendirme, önlem alıcı vb tedbirler uygulamaya konulmalı. Türkiye’ye gelip – gelmediği henüz kesin değil ama, gelmiş olma ihtimali de yüksek (Çin üzerinden aktarmalı uçuşlar veya diğer ulaşım yollarıyla).
Burada başta tüketici dernekleri, oluşumları ve diğer kurumlar öncülük etmeli. ve tabi kamu – özel kurumların bilgilendirmeleri de çok önemli olacaktır. Bir çok olumsuzluğun yaşanması şimdiden – erken alınacak önlemlerle önlenmiş olacaktır.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ
Coronavirüs vey Koronavirüs için kesin bir tedavi şekli, şimdilik yok – bulunamadı. Ama önleyici öneriler var: Elleri sık sık sabunla yıkamak, maske kullanmak, bol sebze yiyerek beslenmek (Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren diğer besinler dahil). Toğlu ulaşım alanları ve araçlarda dikkatli olmak; hapşırırken (ağzı – burnu kol ile kapamak veya karşı hapşıranlarla doğrudan muhatap olmamak vb)

Koronavirüs’ünün bir an önce yayılmasının önlenmesi ve sonrasında da tedavisinin bulunması en büyük temenni. Bu sağlanana kadarda hijyen çok çok önemli.

Yazı için kaynak: www.tuketicitv.com

 

enerji corona koronavirüs