Enerji Bakanlığı - Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yetki belgesi verdi!

TAKİP ET

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ): 'Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Enerji Yöneticisi Eğitimi, Etüt-Proje Eğitimi ve Yetkilendirme Belgesi' aldı.

YTÜ  (Yıldız Teknik Üniversitesi): 'Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Enerji Yöneticisi Eğitimi, Etüt-Proje Eğitimi ve Yetkilendirme Belgesi' aldı. 


Ayrıntılar...
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın (ETKB) konuyla ilgilki yaptığı duyuru şöyle: Yıldız Teknik Üniversitesi, 18 Nisan 2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 27 Ekim 2011 tarihli ve 28097 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Enerji Yöneticisi Eğitimi, Etüt-Proje Eğitimi ve Yetkilendirme faaliyetleri yürütmek üzere Bakanlığımız tarafından ETKB-YK-06 numaralı yetki belgesi düzenlenerek 03/03/2022 tarihinde Yetkilendirilmiş Kurum olarak yetkilendirilmiştir.

 

 

BİLGİ

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ, 1992-∞) - Tarihçe

03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasayla, yine yapısal bazı değişiklikler gündeme gelir ve Yıldız Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi adını alır.  Kocaeli Meslek Yüksek Okulu ile Kocaeli Mühendislik Fakültesi kurumdan ayrılırken, Yıldız’da kalan 12 bölümlük Mühendislik Fakültesi lağvedilerek mevcut bölümler birleştirilerek Elektrik-Elektronik Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Makine Fakültesi ve Kimya-Metalurji Fakültesi adıyla dört yeni fakülte kurulur. Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi konumlarını korurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ise yepyeni bir fakülte olarak kurum bünyesine eklenir. Böylece Yıldız Teknik Üniversitesi, 7 fakülte, 2 enstitü, Meslek Yüksek Okulu ve Rektörlüğe bağlı bölümlerden oluşan yeni bir yapıya sahip olur.

...

2020 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi 21. Yüzyılın gerektirdiği atılımları ortaya koyarak YTÜ için yeni hedefler belirlemekte ve ilgili projeleri hızla uygulamaya koymaktadır. Örneğin Sıfır Atık Belgesi alan Türkiye’deki ilk üniversite olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelsiz Üniversite, Sürdürülebilir Kampüs, Akıllı Kampüs projeleri, Temiz su ve temiz enerji kullanımına yönelik faaliyetleriyle dikkatleri çekmektedir. 
...

2021 yılı Aralık ayında YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre Araştırma Üniversiteleri listesinde A1 grubunda Türkiye’nin en iyi beşinci araştırma üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi, 2003 yılında kurulan Teknopark’ıyla da son iki yılın en başarılı Teknopark ödüllünün de sahibidir.


Enerji Ekonomisi

Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Bakanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yetki Belgesi YTÜ Enerji Yıldız Teknik Üniversitesi tarihi