Enerji Bakanlığı - Sınav 8 Nisan'da yapılacak!

TAKİP ET

Enerji Bakanlığı, ' Enerji Yöneticisi, Bina/Sanayi Etüt Proje ve Ölçme ve Doğrulama Sınavı 08 Nisan 2023 Tarihinde Yapılacaktır.' başlıklı duyuru yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), “ Enerji Yöneticisi, Bina/Sanayi Etüt Proje ve Ölçme ve Doğrulama Sınavı 08 Nisan 2023 Tarihinde Yapılacaktır.” başlıklı duyuru yaptı. 

 

ayrıntılar...

MERKEZİ SINAV DUYURUSU

Enerji Bakanlığı

"27/10/2011 tarih ve 28097 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” ve “Enerji Verimliliği Eğitim ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Uygulama Usul ve Esasları” hükümleri uyarınca,  enerji yöneticisi, etüt-proje ve ölçme ve doğrulama eğitimine katılanlara sertifika verilebilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından 08 Nisan 2023 tarihinde düzenlenecek olan MERKEZİ SINAV tarihi, yeri ve sınav ücretleri aşağıdaki gibidir."

 

 

Sınav Tarihi

 

Sınavlar

 

Sertifika Tipi

Sınav Ücreti

(KDV Dahil)

Sınav Son Başvuru Tarihi[1]

Sınav Başlama Saati

Sınav Bitiş Saati

 

Sınav Yerleri2

 

 

 

 

 

08 Nisan 2023 Cumartesi

Merkezi Sınav-1

Enerji Yöneticisi Sertifikası

 

 

 

 

 

60 TL

 

 

 

 

24 Mart 2023 

Cuma

 

 

 

 

 

 

14:00

 

 

 

 

 

15:15

 

 

 

 

ANKARA

İSTANBUL

İZMİR

 

Merkezi Sınav-2

Bina Etüt-Proje Sertifikası

Merkezi Sınav-3

Sanayi Etüt-Proje Sertifikası

Merkezi Sınav-4

Ölçme ve Doğrulama Sertifikası

1Son başvuru tarihi mesai bitiminden sonra yapılan veya EVÇED’e ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2 Katılımcı sayısına göre değişebilir.

 

DİKKAT:

 

    EVÇED ilan edilen sınav tarihlerinde, sınav giriş ücretlerinde ve sınav yerlerinde değişiklik yapabilir, ihtiyaç görmesi halinde bunlara ek sınavlar açabilir.

    Başvurular son başvuru tarihi olarak belirtilen günde mesai saati bitimine kadar aşağıda belirtilen sınav başvuru adresine yapılabilir. Belirtilen günün mesai bitiminden sonra yapılan veya EVÇED’e ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

    ENERJİ YÖNETİCİSİ, ETÜT- PROJE ve ÖLÇME ve DOĞRULAMA EĞİTİMLERİ SERTİFİKALANDIRMA SINAV KILAVUZU, EVÇED’in www.enerji.gov.tr  internet adresinde elektronik ortamda yayımlanmaktadır.

    Sınav başvurusu için; sınav kılavuzunda yer alan Ek-1 ve Ek-2’deki dilekçe örneği ve merkezi sınav kayıt formu (Ekleri ile birlikte) ile aşağıda yer alan sınav başvuru adresine müracaat edilmesi gerekmektedir.

    Sınavın 3 İlde (Ankara, İstanbul ve İzmir) yapılacak olması nedeniyle adayların sınav kılavuzu Ek-1’de örneği verilen dilekçede belirtilen İl tercihinin yapılması önem arz etmektedir.

    Modül 1 eğitimine ait ders sunumları, adaylar tarafından sınava hazırlanırken kolaylıkla ulaşılabilmesi için https://enerji.gov.tr/bilgi-merkezi-enerji-verimliligi-egitimler adresinde yayınlanmıştır.

    Sınav kılavuzu için tıklayınız.

 

 

 

SINAV BAŞVURU ADRESİ

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB)

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED)

Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. No:2, 06520

Çankaya / ANKARA

 

SINAV YERLERİ

ANKARA

İSTANBUL

İZMİR

 

 

Enerji Ekonomisi

Enerji Bakanlığı sınavı sınav tarihi