Enerji Bakanlığı: 2021 Yılı Desteklenmesi Uygun Görülen Verimlilik Artırıcı Projeleri yayınladı!

TAKİP ET

- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), '2021 Yılı Desteklenmesi Uygun Görülen Verimlilik Artırıcı Projeler' başlıklı duyuru yaptı.


AYRINTILAR!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB): '83 endüstriyel işletmenin 115 verimlilik artırıcı projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Söz konusu projeler için 158 milyon TL yatırım yapılacaktır. Projesine uygun yapılması durumunda yatırımın 47,5 milyon TL’si Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Yatırımlar sonucu yıllık 228 milyon kWh enerji ile 55,3 milyon TL parasal tasarruf sağlanması beklenmektedir.'

 

 

'Verimlilik artırıcı projelerle elde edilecek 1 TEP enerji tasarrufu 8.077 TL yatırım yapılacaktır. Bakanlığımızın da bu yatırımların 2.423 TL’lik kısmını desteklemesi öngörülmektedir.'

 

Bakanlığımızın sağlayacağı 47,5 milyon TL hibe desteğine karşılık endüstriyel işletmelerin yaptığı birincil enerji tasarrufunun parasal karşılığı yaklaşık 456 milyon TL’dir. 

 

Bu değer 76 MW’lık bir doğal gazlı termik santral üretimine karşılık gelmektedir. (TÜPRAŞ Kırıkkale Santrali Kurulu Gücü)



Proje listesi...


Tıklayın: Proje Listesi


Enerji Ekonomisi

2021 Yılı Desteklenmesi Uygun Görülen Verimlilik Artırıcı Projeler proje listesi enerji ekonomisi