Enerji Bakanı Dönmez: Deprem bölgesindeki 'elektrik-doğal gaz ve akaryakıtta son durumu açıkladı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen 2 büyük deprem felaketi sonrası bölgede akaryakıt, elektrik ve doğal gaz iletiminde sorunlar yaşanıyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; elektrik, doğal gaz ve akaryakıtla ilgili son durumu açıkladı.

Böylesini ilkkez gördüm!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez... Yıllardır bu işin içindeyim. Teknik bir insanım. Böylesini ilkkez gördüm.

 

Elektrik dağıtımı...

'Böylesini ilk defa gördüm.  10 il ve onlarca ilçe olumsuz etkilendi (Depremden).  Altyapılarımız, yüksek deprem şiddeti maalesef dayanamadı. Ciddi hasarlar aldı, altypımız; hem elektrik ve hem de doğal gaz.

Ama bu kadar yoğun ve çok sayıda arızaya (elektrik) ekipler, bütün arızalara yetişemedi. Bu nedenle çevre illerden takviye ekipler bölgeye yönlendirdik. Bazı kesintilerde kontrollü yapılıyor, arama kurtama ekipleri için: Bu nedenle de gaz - elektrik veremiyoruz.'

 

Doğal gaz kesintisi...

'BOTAŞ, ana hatlarında 6-7 noktada hasarlar oluştu. Ekipler arızayı gidermek için arıca bölgelerine intikal etmeye çalışıyor. Ancak ana ulaşım hatlarında hasarlar ve yoğunluk oluştuğundan ekipler arızalara ulşamada zorluklar yaşıyor. 6-7 BOTAŞ hattı arızası nedeniyle başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Hatay illerinde doğal gaz kesintisi var. Enerji nakil ve doğal gaz hatları, şehirlerarası noklarda. Arazi araçları dahi gidemiyor bu alanlara. Zaman zaman zorlanıyoruz.

 

Akaryakıt ikmali ...

'Gerek rafineri ve gerekse depolarda akaryakıt sorunu yok. Ancak bölgede bazı istasyonlarda sorunlar yaşandı. İlgili dağıtım şirketleri ile konuştuk, süratle akaryakıt ikmalinin yerine getirilmesini mazeretsiz yapılmasını söyledik. An itibariyle sorun çözülmeye başlandı. Ama, ana ulaşım akslarındaki yoğunluk nedeniyle tankerler akaryakıt istasyonlarına ulşamada zorlanıyor.'

 

enerji ekonomisi

deprem bölgesi akaryakıt doğal gaz deprem elektrik deprem