Enerji Bakanı Dönmez - Daha nice zaferlere!

TAKİP ET

- Vakıfbank  Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda 4. kes şampiyon oldu. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vakıfbank'ın Dünya Şampiyonu olması nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden bir kutlama mesajı yayınladı.
 

Vakıfbank Dünya Şampiyonu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 'Vakıfbank Dünya Şampiyonu... Daha nice zaferlere...'

 

BİLGİ


Vakıfbank Spor Kulübü - Tarihçe


1986 yılında kurulu: 1986’da kurulan VakıfBank Spor Kulübü kazandığı başarılarla Türkiye’nin de gururu olarak, ülkeye pek çok ilki de yaşatmıştır. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı ise 9 uluslararası şampiyonluk ile ''Türkiye'nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı'' unvanını elinde bulunduruyor.
 

1986

Güneş Sigorta Spor Kulübü, 1986 yılında İstanbul’da kuruldu.

1988

VakıfBank Spor Kulübü, 1988 yılında Ankara’da kuruldu.

1992

VakıfBank Spor Kulübü, Türkiye Liginde ilk şampiyonluğunu kazandı.

1993

VakıfBank’ın ardından Güneş Sigorta Spor Kulübü de ilk Türkiye Ligi şampiyonluğunu kazandı.
 

1995

VakıfBank Spor Kulübü, Türkiye Kupası şampiyonluğuna uzanarak başarılarına bir yenisini ekledi.
...
 

2000

VakıfBank Spor Kulübü ile Güneş Sigorta Spor Kulübü, 2000 yılında birleşerek yoluna VakıfBank Güneş Sigorta ismiyle devam etti. Bu tarihten sonra İstanbul’daki kulüp en üst ligde mücadele ederken, Ankara’daki kulüp ise en üst ligden çekildi ve alt liglerde mücadelesini sürdürdü. VakıfBank Güneş Sigorta, aynı yıl CEV Cup’ta üçüncülük kazanma başarısı gösterdi.
 

2004

VakıfBank, Avrupa Top Teams Kupası Şampiyonluğunu kazanarak ilk uluslararası kupasını müzesine kazandırdı. Aynı yıl Türkiye Ligi’ni de birinci tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı.
 

2005

VakıfBank Güneş Sigorta, üst üste ikinci kez Türkiye Ligi şampiyonu!
...
 

2011

2011-2012 sezonu öncesinde alınan kararla Güneş Sigorta sponsorluktan çekildi ve kulübün adı VakıfBank Spor Kulübü, voleybol takımının adı ise VakıfBank Türk Telekom olarak değiştirildi. VakıfBank Türk Telekom, aynı yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kazandı ve Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final oynama başarısı gösterdi.
...


2020

73 maçlık galibiyet serisiyle “Üst üste en çok resmi maç kazanan takım” unvanıyla 2014 yılında GUINNESS DÜNYA REKORLARI™’na giren VakıfBank Spor Kulübü, bu yıl da Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nı ''En çok kazanan takım'' unvanıyla yeniden rekora imza attı.

2021

VakıfBank Voleybol Takımı 2021 yılında 12. Türkiye Ligi Şampiyonluğu'nun yanı sıra, Türkiye Kupası'nı 7. kez, Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı ise 4. kez müzesine götürdü. CEV Şampiyonlar Ligi’nde de gümüş madalya kazandı. VakıfBank Voleybol Takımı 2021 yılında 4. kez de Dünya Şampiyonu unvanını kazandı.
Kaynak: Vakıfbank Spot Kulübü



Enerji Ekonomisi

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol vakıfbank kadın voleybol takımı vakıfbank dünya şampiyonu enerji bakanlığı Vakıfbank Spor Kulübü