Enerji Bakanı Bayraktar - TBMM'de yazılı soru önergesini cevapladı!

TAKİP ET

 Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar...

''Ülkemiz, enerjinin her alanında son dönemde yapmış olduğu atılımları, özellikle yakın coğrafyamızdaki uluslararası iş birlikleri ile daha da güçlendirme ilkesi doğrultusunda aktif bir enerji diplomasisi yürütmektedir.

Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri esnasında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti Arasında Enerji ve Doğal Kaynaklar Alanında Stratejik Ortaklık Çerçeve Anlaşması" imzalanmıştır.

Suudi Arabistan ile imzalanan Mutabakat Zaptı; her iki ülkenin kamu ve özel sektör kuruluşları arasındaki ortaklıkları güçlendirerek, enerji alanında yatırımları teşvik etmeleri ve iş birliğini geliştirmeleri için bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, iki ülke arasında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, döngüsel karbon ekonomisi, hidrokarbonlar, yeni teknolojiler ve enerji tedarik zinciri iş birliği alanlarına yer verilmiştir.

Birleşik Arap Emirlikleri'yle imzalanan Anlaşma ile taraflar; yenilenebilir ve temiz enerji teknolojileri, batarya depolama ve elektrik enterkonneksiyon hatları, doğal gaz veya temiz ve yerli kömür yakıtlı termik santraller, nadir toprak elementleri, karbon yakalama, kullanım ve depolama, enerji verimliliği, nükleer enerji ve hidrokarbonlar alanlarına yönelik, her iki ülkede projeler geliştirilmesini ve gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır.

İmzalanan söz konusu anlaşmaların, ülkelerimiz arasında enerji alanında iş birliği için bir çerçeve sağlayacağı ve iş birlikleri geliştirmeye katkı sunacağı değerlendirilmekte olup söz konusu Anlaşmalar, Anayasamız gereği; iç hukuk onay sürecini teminen Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacaktır.''

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM'de Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesini cevapladı. 

 

enerji haberleri - enerji ekonomisi

 

enerji haberleri enerji ekonomisi