''Enerji Ar-GE harcamaları'' - IEA Bölgesi!

TAKİP ET

IEA ülkelerinde teknolojiye göre kamu enerjisi AR-Ge bütçeleri artıyor, 2016-2021

2022 IEA Enerji Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Bütçeleri verilerinin yayınlanması ve kamu AR-Ge bütçelerini takip etmenin Yol Haritası!

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)... IEA, tüm veri kullanıcılarını 2022 Enerji Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Bütçeleri verilerinin son sürümü ve hükümetlerin ulusal enerji Araştırma ve Geliştirme yatırımlarını daha iyi izlemelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir rapor hakkında bilgilendirme yaptı. 

 

Enerji Teknolojileri AR-Ge Bütçeleri veri Tabanı!

2022 yılına kadar kamu bütçelerine ilişkin verileri içeren Enerji Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Bütçeleri ücretsiz veri tabanı, ulusal idarelerden elde edilen benzersiz bir veri toplamından oluşuyor.

2021 Yılında, IEA üyesi ülkeler için tahmini toplam kamu enerjisi araştırma, geliştirme ve gösteri (AR-Ge) bütçesi % 5 artarak 23,6 milyar ABD dolarına ulaştı. Bu, önceki yıllara göre daha yavaş olmasına rağmen, beş yıllık düşüşün ardından art arda dördüncü artış yılıydı.

Son 5 yılda, IEA ülkeleri arasında kamu AR-Ge bütçelerindeki artış esas olarak 2,1 milyon ABD Doları artışla enerji verimliliğinden kaynaklanmış, ancak en hızlı artış yüzde 162 büyüme oranıyla hidrojen ve yakıt hücresi teknolojileri için olmuştur.

 

IEA ülkelerinde teknolojiye göre kamu enerjisi AR-Ge bütçeleri - 2021

Enerji Teknolojisi Araştırmalarına Kamu Yatırımlarının Takibi: Bir Yol Haritası

Bu yol haritası, kamu enerjisi AR-Ge verilerini toplamaya yönelik çeşitli ülke yaklaşımlarını tanımlamakta ve aynı zamanda en önemli ortak bileşenleri tanımlamaktadır. Sadece enerji araştırma ve Geliştirme toplama yolculuklarının başlangıcına yakın ülkeler için değil, aynı zamanda belirli alanları güçlendirmek isteyen daha gelişmiş sistemlere sahip ülkeler için de bir rehber olarak tasarlanmıştır.

 

 

Enerji Ar-GE harcamaları IEA bölgesi enerji arge harcamaları IEA Uluslararası Enerji Ajansı UEA kamu enerjisi AR-Ge verileri