Endüstriyel tesislerde yüzde 65 varan enerji tasarrufu sağlıyor!

TAKİP ET

-Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ: “Endüstriyel tesislerin ısıtmasında kullanılan radyant ısıtma sistemleri, boru, kanal vb. transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığı için ilk yatırım maliyeti, klasik ısıtma sistemlerine göre ortalama %25 - %30 daha düşüktür. Radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderleri de klasik sistemlerden %30 - %65 daha düşüktür"

AYRINTILAR

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ: “Endüstriyel tesislerin ısıtmasında kullanılan radyant ısıtma sistemleri, boru, kanal vb. transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığı için ilk yatırım maliyeti, klasik ısıtma sistemlerine göre ortalama yüzde 25 - yüzde 30 daha düşüktür. Radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderleri de klasik sistemlerden yüzde 30 - yüzde 65 daha tasarrufludur ve sistem, düşük işletme giderleri sayesinde 1 - 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti eder.”

30 yıla yaklaşan tecrübesi ve 20.000’den fazla referansıyla ısıtma sektörünün lider markası konumunda olan Çukurova Isı, endüstriyel tesisler için enerji verimliliğini maksimize edecek radyant ısıtma sistemleri ile hem ilk yatırımda hem de işletmede kazandırıyor.

Endüstriyel tesislerde kullanılan radyant ısıtma sistemlerinin, klasik ısıtma sistemlerinde olduğu gibi boru, kanal vb. transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığını ve bu nedenle ilk yatırım maliyetinin, klasik sistemlere göre ortalama yüzde 25 - yüzde 30 daha düşük olduğunu belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderlerinde de büyük avantajlar sağladığını belirtti. ÜNLÜ, “Radyant ısıtma sistemleri ile transfer elemanlarından kaynaklı ısı kaybı yaşanmaz. Ayrıca radyant ısıtıcı, mekan içerisinde belirlenen bölgeleri ısıtır. Ortamdaki havayı ısıtmayı hedeflemediği için uygulama yapılacak binanın yüksekliği, izolasyon durumu vb. etkenlere göre değişmekle birlikte işletme giderleri de klasik sistemlerden %30 - %65 daha düşüktür ve sistem düşük işletme giderleri sayesinde 1 - 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti eder.

Raylı sistemler sektöründe faaliyet gösteren ve alanında lider olan bir müşterimizin, buharlı ısıtma sisteminden, radyant ısıtma sistemine döndükten sonra işletmede sağladığı avantajları içeren raporuna göre; Soğuk havalarda buharlı ısıtma sistemi ile ortam sıcaklığı, 10-13 derecelerde çalışırken, radyant ısıtma sistemleri ile ortam sıcaklığı 17 dereceye çıkmıştır. Ayrıca ışınım yoluyla üretim alanındaki malzemelerde ısınmış ve çalışanların üşüyerek üfürücü altında öbeklenmeleri durumu da ortadan kalkmış ve çalışanların performansları da artmıştır. Tesisin bir saatlik doğalgaz sarfiyatı 615 metreküpten, 415 metreküpe düşmüştür. Tesisin bir saatlik doğalgaz tüketimi yüzde 32 azalmıştır. Günde 12 saat yerine 7 saatlik çalışmayla gerekli konfor şartlarını sağlayan radyant ısıtma sistemiyle günlük enerji tasarrufu ise yüzde 60 seviyelerine ulaşmıştır. Suya ihtiyaç duymayan radyant ısıtma ile işletmenin bir günlük su sarfiyatı 120 ton, elektrik sarfiyatı ise yüzde 95 azalmıştır.” dedi.

  

ısı çukurova