EMO Enerji Zirvesi' açıklaması yaptı!

TAKİP ET

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), yüksek elektrik faturaları konusunda düzenlenen Enerji Zirveyle ilgili yeni açıklama yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), yüksek elektrik faturaları konusunda düzenlenen zirveden vatandaşları rahatlatacak bir karar çıkmaması üzerine bir açıklama yaptı. EMO açıklamasında, iktidarın çözüm için derhal harekete geçmesi ve öncelikle elektrik fiyatlarına yapılan zamların geri alınması gerektiğini dikkat çekti.

EPDK - Şirketlerin 'elektrik alım ve satım fiyatlarını' açıkladı!


 

Kamu eliyle yapılmalı

EMO; 'Özelleştirme ve serbestleştirme politikalarının oluşturduğu vahşi piyasa yapısına' vurgu yaptığı açıklamasında, 'Köklü çözüm; kamusal hizmetlerin kamu eliyle verilmesidir' diyerek enerji hizmetlerinin kamu eliyle yapılmasını istedi.
EMO açıklamasını 'Ülkemizin yıllardır boğuştuğu sorunları aşmak, ekonomik krizden mümkün olan en çabuk şekilde çıkabilmek ve toplumun vazgeçilmez gereksinimlerinin karşılanması için; kamu mülkiyeti, kamusal hizmet, toplumsal yarar esaslarını temel alan demokratik bir planlama ve toplumsal kalkınma perspektifi ile kamucu, toplumcu bir programın uygulanması gereklidir.' cümleleriyle tamamladı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) açıklaması, ​​​​​​​47. Dönem Yönetim Kurulu imzasıyla yapıldı.
 

Enerji Ekonomisi

EMO Elektrik Mühendisleri Odası Elektrik Enerji Elektrik faturaları Enerji Zirvesi