EMO - Almanya`nın Polonya`yı işgal ederek II. Dünya Savaşı`nı başlattığı 1 Eylül...

TAKİP ET

- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle bir açıklama yaptı. 

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN: EMO açıklamasından: 'Barış talebi, yaşam hakkıyla doğrudan ilgili olduğu gibi, özgürlük, güvenlik ve adalet için de vazgeçilmezdir. Kişi barınma, sağlık, eğitim ve çalışma gibi sosyoekonomik haklara ancak barış ortamında sahip olabilir. Oysa emperyalizm ve vahşi kapitalizm tüm dünyada şiddet ve savaşları kışkırtmakta, ülkeler kan gölüne dönerken, insanlığın yaşam umudu söndürülmektedir. Dünyada şiddet eğilimleri ve ırkçılık giderek yükselmektedir.

 

Almanya`nın Polonya`yı işgal ederek

EMO: 'II. Dünya Savaşı`nı başlattığı 1 Eylül gününde, tüm dünyada savaşlara karşı barış çağrılarının yapıldığı mitingler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine ya da sakat, yaralı, aç ve sefalet içinde yaşamak zorunda kalmasına neden olan savaşlara artık son verilmesi istenmektedir. Ancak emperyalist ülkelerin sömürgeciliği ve çıkar savaşları, dünyaya ve insanlığa yıkım getirmeye devam etmektedir.'
 

1 Eylül Dünya Barış Günü`nde ülkemizde ve bölgemizde

EMO açıklamasını 'Barış için ortak mücadele vurgusu yaparken, etnik kökeni, dili, dini ne olursa olsun bu güzel dünyayı paylaştığımız tüm halkların 1 Eylül Dünya Barış Günü‘nü kutluyoruz.' cümleleri ile tamamladı. 

Enerji Ekonomisi

emo