EMO 67 yaşında!

TAKİP ET

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 67. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. EMO açıklaması şöyle: ‘Elektrik, Elektronik, Kontrol ve Biyomedikal mühendislerinin meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kuruluşunun 67. yılını mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde kutluyor. İlk Genel Kurulu`nu 26 Aralık 1954 tarihinde gerçekleştiren EMO, TMMOB ve bağlı odaları ile birlikte mühendislik mesleğinin gelişimi ve bilimin kamu yararına kullanılmasına yönelik öncü çalışmalarıyla, onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edecektir.

Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Haberleşme, Kontrol ve Biyomedikal mühendislerinden oluşan 85 bin üyesi bulunan EMO, 14 şubesi, 111 il ve ilçe temsilciliği ve 150`yi aşkın çalışanı ile hizmet vermektedir.

EMO ve üyelerinin mesleki faaliyetleri yalnızca toplumun bir kesimini ilgilendiren sınırlı bir alanı değil, tüm toplumu ve ülkenin gelişimini ilgilendiren alanları kapsamaktadır. Bu kapsamda enerjinin de iletişimin de temel bir insan hakkı olduğundan yola çıkarak, ülkemizin teknolojik ürünlerin pazarı değil, üreticisi olması gerektiğinin bilinci içinde meslektaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine yarar sağlama amacıyla faaliyetlerimizi yürütüyoruz.’ 


EMO - Saygıyla anıyoruz!

EMO basın açıklamasını ‘Önümüzdeki yıl 67 yaşına girecek örgütlülüğümüz, Türkiye`nin toplumsal-siyasal yapısı ele alındığında azımsanmayacak değerde tarihsel bir süreci ve birikimi ifade etmektedir. 67 yıllık onurlu yürüyüşümüzün kilometre taşlarını ören değerlerimizi, kaybettiğimiz tüm mücadele arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz’ cümlesi ile tamamladı.

 

Enerji Ekonomisi

emo elektrik mühendisleri odası enerji ekonomisi