Emisyon ne demek? - Sera gazı emisyonu ne demek? - Karbon ne demek?

TAKİP ET

- Sera gazı ne demek?

- Sera gazı emisyonu ne demek?

- Karbon ne demek?

 

Emisyon ne demek?

Emisyon: Sera gazı emisyonları.
 

Sera Gazı Emisyonları ne demek?

Sera gazı emisyonları: Kyoto Protokolü ve Montreal Protokolü ile kontrol altına alınmış küresel ısınmaya neden olan gazlar.

Sera Gazı Emisyonu: Kızıl ötesi radyasyon emen ve yeniden salan, hem tabii ve hem de beşeri kaynaklı olabilen ve Ek-2’deki listede belirtilen gazları ve gaz benzeri diğer atmosfer bileşenleri.

Sera Gazı Emisyonları (Ek 2)

1 - Karbon Dioksit (CO2)

2 - Metan (CH4)

3 - Diazot Oksit (N2O)

4 - Hidroflorokarbonlar (HFC’ler)

5 - Perflorokarbonlar (PFC’ler)

6 - Sülfür Hegzaflorid (SF6)
 

Gönüllü karbon standartları: Sera gazı emisyon azaltım projelerinin geliştirilmesi, kayıt edilmesi ve sertifikalandırılmasına dair oluşturulmuş standartlar.

Gönüllü karbon piyasası: Kyoto Protokolünün esneklik mekanizmalarından bağımsız olarak işleyen, gönüllülük esasında kurulmuş ve karbon sertifikalarının alım ve satımının yapıldığı piyasa.

Karbon sertifikası: Sera gazı emisyon azaltım projelerinin bağımsız denetleyici kuruluş tarafından doğrulanması ve gönüllü karbon standart kuruluşu tarafından belgelendirilmesi sonucu elde edilen ve karbondioksit eşdeğer ton cinsinden ifade edilen sertifika.

Karbondioksit eşdeğer ton: Sera gazlarının küresel ısınma potansiyelinin karbondioksit gazı cinsinden ifade edilen ton cinsinden birim.
Kaynak: Karbon Mevzuat.
 

Karbon ne demek?

Karbon: 'Atom numarası 6, atom ağırlığı 12 olan, doğada elmas, grafit gibi billurlaşmış veya maden kömürü, linyit, antrasit gibi şekilsiz olarak bulunan, canlı varlıkların aslını oluşturan ve yandıktan sonra kömür durumuna geçen element (simgesi C).'
Kaynak: TDK

Enerji Ekonomisi

emisyon ne demek sera gazı emisyonu ne demek karbon ne demek