Emekli zammı belli oldu - İşte ayrıntılar!

TAKİP ET

Merakla beklenen bir konu olan ''En düşük emekli aylığı ve emeklilere ek zam konusu'' netleşti. En düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu.

Emeklilelerin alacağı ek zam netleşti. Daha önce 6 aylık enflasyon farkı olarak alacakları zam yüzde 37,57 olan işçi ve Bağkur emeklilerinde, ek zam beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası emekli zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. 

 

ayrıntılar...

Emeklilerin alacağı zam

Yaklaşık 16 milyon emeklinin alacağı zam belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası emekli aylıkları ile ilgili açıklamalar yaptı...

- Emeklilere yüzde 5 oranında yeni artış yapılacak. Zam oranı yüzde 42,57 oldu.

- En düşük emekli maaşıda 10 bin TL oldu.

 

Emekli sayısı yaklaşık 16 milyon

Bilindiği gibi işçi (SGK) ve Bağkur emeklileri, geçmiş 6 aylık enflasyon farkına göre zam alıyorlar. Buna göre Temmuz 2023-Aralık 2023 (6 aylık enflasyon rakamı yüzde 37,57 oldu. Ve fark, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yeni zam oranı (enflasyon oranı olarak yansıtıldı (Ocak 204-Haziran 2024 dönemi)..

Ancak işçi ve Bağkur emeklileri, memur emeklilerini sözleşme kaynaklı yüzde 49,25 zam alacak olması, tartışma konusu oldu. Ve işçi - Bağkur emeklileride aynı oranda zam istedi.  Ayrıca, en düşük emekli aylığı olan 7.500 Tl ile emeklilikte kök maaş konusunda işçi - Bağkur emeklilerinin düzeltme istedikleri bir diğer konu başlığını oluşturdu. İlgili Bakanlıklar, konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak kabineye sunmuştu. 

 

Ne zaman emekli olurum? - Emeklilik hesabı nasıl yapılır?

 

(emekli maaş zammı - güncel önemli haberler)

emeklilerin zam oranı emekli maaş zammı emekli sayısı