Elektriğe indirim ve elektrikte düşük fatura limiti 240 kWh'ye çıkarıldı!

TAKİP ET

Elektrikte KDV  oranı düştü. Düşük fatura limiti ise 210 kWh'den 240 kWh'ye çıkarıldı (Günlük 8 kWh tüketim). Ticarethane abonelerine yüzde 25 indirim uygulanacak.

- Elektrikte KDV  oranı (Katma Değer Vergisi) düşürüldü. Düşük fatura limiti ise 210 kWh'den 240 kWh'ye (Kilowatsaate) çıkarıldı.

Ayrıntılar...
1 Mart 2022 tarihi itibariyle uygulanacak yeni elektrik tarifelerinin ayrıntıları netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası elektrik faturalarına getirlen yeni düzenlemeyi açıkladı.

-Buna göre, elektrikte yüzde 18 olan KDV oranı, yüzde 8'e düşürüldü (Meksen ve Tarımsal Sulama için). Kademeli Tarife limiti Aylık 210 kWh'den 240 kWh'ye çıkarıldı (Günlük 8 kWh tüketim). 

-'Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak.'

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikle ilgili yapılan yeni düzenlemeleri bu akşam uygulamaya koyması bekleniyor. Mart 2022 itibariyle elektrik faturalarında yeni düzenlemeler geçerli olacak.  

 

Elektrik faturası hesaplama

Elektrik faturasını hesaplamak için,

- TIKLAYIN...



Enerji Ekonomisi

Elektrik faturaları Elektrik fatura hesaplama elektrik faturası nasıl düşer EPDK