Elektrikli SUV araç satışları ve CO2 emisyonları - DİKKAT!

TAKİP ET

''SUV'ler onlara güç sağlamak için daha büyük pillere ihtiyaç duyuyor, bu nedenle büyüyen bir elektrikli SUV pazarı, pil tedarik zincirleri üzerinde ek baskı uygulayacak ve pilleri yapmak için gereken kritik minerallere olan talebi daha da artıracaktır.'' - IEA!

Satışları artmaya devam ederken SUV'lerin küresel CO2 emisyonları 1 milyar tona yaklaşıyor!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)

 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... ''Elektrikli SUV'ların popülaritesi artıyor. Ancak daha geniş filonun artan yağ tüketimini ve emisyonlarını dengeleyecek kadar hızlı değil.

Küresel otomobil piyasaları 2022'de iyi bir yıl geçirmedi ama SUV'ler, iklim değişikliğiyle mücadele çabaları üzerindeki etkilerine ilişkin daha fazla endişe uyandıran bir istisnaydı. Elektrikli modellerin satışlarındaki güçlü artış , dünya çapında SUV'lerden kaynaklanan karbondioksit (CO 2 ) emisyonlarının 2022'de yaklaşık 1 milyar tona ulaşmasını engellemeye yetmedi.

 

Toplam otomobil satışları ve SUV'lar!

Toplam otomobil satışları %0,5'e yakın düşüşle yaklaşık 75 milyon adede geriledi22021'deki güçlü büyümenin ardından 2022'de. Daralma en çok, kısmen parça kıtlığının dalgalanma etkisi, artan enflasyon ve daha yüksek nedeniyle otomobil pazarlarının sırasıyla yaklaşık %8 ve %4 oranında küçüldüğü Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nde belirgindi. faiz oranları. Öte yandan, yenilenen Covid-19 kilitlenmelerine rağmen Çin Halk Cumhuriyeti (bundan sonra “Çin” olarak anılacaktır) binek otomobil satışlarında %10'dan fazla artış gördü.

 

Elektrikli araç satışları 10 milyonu aştı

Elektrikli otomobiller, tedarik zincirindeki zorluklara ve artan pil fiyatlarına rağmen küresel trende karşı çıktı. Elektrikli otomobil satışları, artan model sayısı, yüksek petrol fiyatları ve hedeflenen politika desteğiyle tüm pazarlarda arttı. 2021'de 6,6 milyon olan küresel elektrikli otomobil satışları, en son tahminlerimize göre 2022'de yaklaşık %60 artarak ilk kez 10 milyonu aştı (IEA'nın Küresel EV Görünümü 2023). Büyük otomobil pazarları elektrikli otomobil satışlarında ön sıralarda yer aldı: veri sağlayıcı EV Volumes'e göre 2022'de Çin'de satılan dört otomobilden birden fazlası, Avrupa Birliği'nde beşte birden fazlası ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık on otomobilden biri elektrikliydi. .

 

Küresel SUV satışları da tedarik zinciri engellerine ve artan enflasyona rağmen arttı ve 2021 ile 2022 arasında yaklaşık %3 arttı. 2022'de SUV'ler, ABD, Hindistan ve Avrupa'da gözle görülür bir büyüme ile küresel otomobil satışlarının yaklaşık %46'sını oluşturdu. Artan sayıda SUV elektrikliydi ve 2022'deki toplam SUV satışlarının yaklaşık %16'sını oluşturuyordu ve EV'ler için ortalama genel pazar payının üzerindeydi. Şimdiye kadar ilk kez, elektrikli SUV'lar geçen yıl küresel elektrikli otomobil satışlarının yarısından fazlasını oluşturdu. 2022'de küresel pazarda 400'ün üzerinde elektrikli otomobil modeli mevcuttu ve bunların yaklaşık %55'i SUV idi; dört yıl öncesine göre yaklaşık %40 arttı.

Daha ağır ve daha az yakıt verimli geleneksel araçlara geçiş, hem petrol talebinde hem de CO 2 emisyonlarında büyümeyi artırıyor. 2021 ile 2022 arasında, SUV'ler hariç geleneksel otomobillerde yağ kullanımı kabaca aynı kaldı, ancak SUV'lerin petrol tüketimi küresel olarak günde 500.000 varil artarak petrol talebindeki toplam büyümenin üçte birini oluşturdu. Ortalama olarak SUV'lar, SUV olmayan ortalama bir orta boy arabadan yaklaşık %20 daha fazla yağ tüketir. SUV'lerin yanmayla ilgili CO 2 emisyonları 2022'de yaklaşık 70 milyon ton arttı. Bugün yollardaki 330 milyon SUV toplamda yaklaşık 1 milyar ton CO 2 salıyor .

 

 

SUV için daha büyük pillere ihtiyaç var!

Yollarda geleneksel arabaların yerine elektrikli arabaların sayısının hızla artması, yüzyılın ortasına kadar net sıfır emisyona ulaşmanın önemli bir parçasıdır. Aynı zamanda, SUV'ler onlara güç sağlamak için daha büyük pillere ihtiyaç duyuyor, bu nedenle büyüyen bir elektrikli SUV pazarı, pil tedarik zincirleri üzerinde ek baskı uygulayacak ve pilleri yapmak için gereken kritik minerallere olan talebi daha da artıracaktır. Bu riskleri önceden ele almak, bir dizi eylemle mümkündür: ortalama araba boyutunun küçültülmesi; artan pil değişimi; ve yenilikçi pil teknolojilerine yatırım yapmak. Bu stratejiler, EV'lerin artan alımını karşılamak için gereken kobalt, bakır, lityum ve nikel kaynaklarının geliştirilmesine yönelik yatırım gereksinimlerini kontrol altında tutacaktır.''

 

elektrikli SUV haberleri - enerji ekonomisi

 

Elektrikli SUV Küresel SUV satışları elektrikli SUV haberleri