Elektrikli Araçlar" ana teması ile...

TAKİP ET

- Limak Enerji ana sponsorluğunda düzenlenen "CIGRE Türkiye Elektrik Sektörüyle Buluşuyor" etkinliği, "Elektrikli Araçlar" ana teması ile 27 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek. Etkinlikte, ülkemizde elektrikli araçlar sektörünün mevcut durumu, planlamalar ve beklentiler gibi çeşitli konular ele alınacak.


Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) çatısı altında 2014 yılında faaliyetlerine başlayan CIGRE Türkiye, uluslararası düzeyde üreticilerin, kullanıcıların, akademisyenlerin ve uzmanların, kısacası dünyadaki enerji sistemleriyle ilgili tüm paydaşların bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlayan bir platform olarak çalışmalarını sürdürüyor. CIGRE Türkiye, teknik komiteleriyle ve çalışma gruplarıyla sektöre ilişkin son gelişmelerin takip edilmesi ve sorunlara ortak çözümler geliştirilmesini sağlıyor. 17 ülkenin üye olduğu CIGRE Güneydoğu Avrupa Bölgesel Konseyi’nin (SEERC) Aralık 2021’den 2023 sonuna kadar dönem başkanlığını ise ülkemiz yürütecek.
Bugüne kadar sektör paydaşlarını bir araya getiren ve sorunların değerlendirilmesine olanak sağlayarak pek çok başarılı organizasyona imza atan CIGRE Türkiye, “CIGRE Türkiye Elektrik Sektörüyle Buluşuyor” ana teması ile ülkemizin çeşitli illerinde farklı konu başlıklarıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinliklerden ilki ise “Elektrikli Araçlar” ana temasıyla 27 Eylül Pazartesi günü Bursa’da gerçekleşecek. Programda elektrikli araçların yanı sıra, elektromekanik sanayisinde Bursa’da faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin sorunları ve talepleri görüşülerek değerlendirilecek.



CIGRE Türkiye buluşmaları

CIGRE Türkiye buluşmalarının ilki niteliğinde olan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısının katılması beklenen etkinlikte Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir de konuşmacı olarak yer alacak. Özdemir, elektrikli araç ekosisteminin geleceği, elektrik tedariki, düzenleme mekanizmaları ve ödeme sistemleri konularını aktaracak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek organizasyonda; yeni teknolojiler perspektifinde elektrik iletim sistemi, şehir içi ulaşımda elektrikli araçlar, Türkiye otomotiv sektörü ve elektrikli araçlar ile ülkemizde elektrikli araçlar, planlamalar ve beklentiler başlıklı oturumlarda farklı konuşmacılar güncel bilgileri paylaşacak.



Enerji Ekonomisi

limak enerji elektrik enerji CIGRE Türkiye Elektrik Sanayi Birliği