Elektrik ve doğal gaz borçları silindi!

TAKİP ET

Deprem bölgesindeki abonelerin elektrik ve doğal gaz borçları, 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle silindi. Konuyla ilgili ''Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'' Resmi Gazete de yayınlandı.

Deprem bölgesindeki abonelerin elektrik ve doğal gaz borçları 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle silindi. Konuyla ilgili ''Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'' Resmi Gazete de yayınlandı. 

 

ayrıntılar...

Resmi Gazete de yayınlandı: Deprem bölgesindeki abonelerin elektrik borçları 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle terkin edildi (silindi). Konuyla ilgili ''Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'' bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı 21 Mart 2023 tarih ve 32139 sayılı Resmi Gazete). Elektirk ve doğal gaz faturaları (6 Şubat 2023 itibiriyle), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. 

Uydulamayla ilgili usul ve saslar; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) görüşü alınarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından belirlenecek.  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesisini aşağıda okuyabilirsiniz. 

 

 

Elektrik ve doğal gaz faturaları konulu ''Cumhurbaşkanlığı Kararnamalesi'' için aşağıdaki linklere tıklayınız...

– Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 137)

– 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Bazı İllerdeki Tüketicilerin Elektrik ve Doğal Gaz Tüketimlerine Yönelik Tahakkuk ve Tahsilat İşlemlerinin Ertelenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 6974)

 

BİLGİ 

Terkin ne demek?

Terkin: ''Yazılmış bir şeyi çizerek silme.''

Kaynak: Türk Dil Kurumu (TDK)

 

enerji ekonomisi

elektrik ve doğal gaz faturaları deprem bölgesi terkin ne demek