Elektrik ve doğal aboneleri için YARIN önemli gün!

TAKİP ET

Elektrik ve doğal gaz fiyatları ne zaman açıklanacak? 1 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak elektrik ve doğal gaz fiyatları, yarın netleşecek. Ayrıntılar, haberin içinde...

Elektrik ve doğal gaz fiyatları yarın açıklanacak (28 Şubat Pazartesi). EPDK, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulamaya koyduğu Kademeli Tarife'nin son halini 1 Mart 2022 itibariyle yeniden düzenleyerek açıklayacak. Kamu şirketi BOTAŞ'da, mevzuat gereği aylık belirlediği doğal gaz satış fiyatlarını, yine 1 -31 Mart 2022 dönemi için yarın açıklayacak.
   

Türkiye'de kaç elektrik ve doğal gaz abonesi var?

Doğal gaz abone sayısı* - 18.548.395
Elektrik abone sayısı - 47.311.976
Kaynak: EPDK, 31 Aralık 20221 sonu itibariyle
*Doğal gaz abone sayısı, 667.719 adeti Serbeset Tüketicidir.


Ayrıntılar...
Yaklaşık 48 milyon elektrik abonesi ve yine yaklaşık 18 milyon doğal gaz abonesi, yarın yeni doğal gaz ve elektrik fiyatlarını öğrenmiş olacak. 

Elektrik fiyatları
EPDK'nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulamaya koyduğu ve yaklaşık yüzde 50 ile yüzde 130 oranları arasında değişen zamlı elektrik biri tarifeleri, yoğun tartışmalara neden oldu. Tartışmalar sonrası konutlar için 150 kWh (Kilowatsaat) olan aylık indirimli tarife tüketim miktarı 1 Şubat'ta 210 kWh'ye çıkarıldı. Ancak, bu tüketim miktarı da elektrik abonelerinin tepkisine neden oldu. Ve aylık tüketim miktarının yeniden düzenlnemsei istendi.

Doğal gaz fiyatları
Aynı şekilde esnaflarda (Ticarethane abonelrei), elektrik faturalarına sert tepki gösterdi. Çünkü, en pahalı elektrği bu kesim tüketirken en yüksek zamlarda bu kesime yapıldı. Bu tepkiler üzerine Enerji Yönetimi, elektrik abonelerinden gelen eleştirilerin dikkate alındığını ve EPDK'nın tarifelerle ilgili yeni bir çalışma başlatıp Mart ayı itibariyle duyurulacağı' açıklaması yaptı. Yarın EPDK'nın çalışmalarını tamamlayıp 1 Mart 2022 tarihi itibiriyle kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Doğal gaz tarifeleri açıklanacak
Öte yandan kamu şirketi BOTAŞ (Boru hatları ile Petrol taşıma AŞ), 1 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak (1 aylı dönem için) yeni doğal gaz fiyatlarını açıklayacak. Petrolde sın dönemde yaşanan yüksek artışlar8ın doğal gaz faturalarına nasıl yansıyacağı merak konusu. Çünkü, doğal gaz fiyatları için en önemli nelirleyici unsur, petrol fiyatlaru.

Pazartesi yani 28 Şubat, elektrik ve doğal gaz aboneleri için hareketli bir gün olacak.

Yorum Haber / Enerji Ekonomisi
 

Türkiyede kaç elektrik ve doğal gaz abonesi var elektrik abone sayısı doğal gaz abones sayısı elektrik ve doğal gaz fiyatları elektrşk fiyatları ne zaman açıklanacak doğal gaz fiyatları ne zaman açıklanacak enerji EPDK