Elektrik Tüketimi rekor kırıyor: Bu faturalara yansıyacak…

TAKİP ET

Havalar aşırı sıcak gidiyor. Elektrik tüketimi de sıcaklara paralel rekor kırıyor. 3 Eylül de tüketimde tarihi rekorlardan birisi kırıldı. Ve Türkiye günlük 960 milyon 214 bin kwh (960.214.000 kilowatsaat) elektrik tüketti. Bu gerçekten rekor. Ve elektrik tüketiminin artması, refahında arttığı anlamı taşıyor aynı zamanda. Ancak, tüketilen bu elektrik, aynı zamanda ay sonu elektrik faturalarının yüksek gelmesi demek (Hem evler için ve hem de iş yerleri için).

TASARRUF ETMELİ…

www.tuketicitv.com'un haberine göre, havalar sıcak. elektrik tüketimi rekor kırıyor ve de bu artış devam ediyor. Tabi, bu tüketimin birde fatura tarafı var. İşte tam bu noktada tasarruf konusu öne çıkıyor. Mesela, günlük elektrik tüketimi 960,2 milyon kwh. Bunun karşılığını ev ve iş yeri aboneleri ödeyecek. Bunun içinde, mutlaka enerji tasarrufunu dikkate almalıyız. Klimalar gereksiz çalıştırılmamalı. Aydınlatmalar gereksiz açılmamalı. Çamaşır – bulaşık yıkama bütüncül ve toplu yıkanmalı. Gün ışığından mümkün olduğunca fazla yararlanılmalı. Bütün bunlar, elektrik faturalarını düşürmek için önemli. Yoksa bir taraftan elektrik tüketiminde rekor kırıyoruz derken, diğer yandan ay sonu gelecek elektrik faturalarıyla şok yaşamamak lazım. Ve en önemli bir diğer konusu ise, elektrik hem yerli ve hemde ithal kaynaklardan sağlanıyor. Tasarruf bu anlamda da çok önemli.

Not: Kişi başı elektrik tüketiminin fazlalığı refahın ve gelişmişliğin göstergesi. Ancak, Son dönemde tasarruflu – enerji verimli cihazlar kullanımı artıyor. Bu nedenle de kişi başı fazla elektrik tüketimi yerine, en az elektrik tüketimi ile daha fazla konfor da refahın göstergesi olmaya başladı. Bu nedenle, bu ayrı bir yazı konusudur).

elektrik rekor