Elektrik tüketimi rekor kırdı - İşte saat saat Türkiye ELEKTRİK tüketimi!

TAKİP ET

Aşırı sıcaklar, elektrik tüketimine rekor kırdırdı. Dün sıcakların ağırlaştığı gün olan Çarşamba günü, elektrik tüketimi 1 milyar kwh'yi geçti.

Aşırı sıcaklar, elektrik tüketimine rekor kırdırdı. Dün sıcakların ağırlaştığı gün olan Çarşamba günü, elektrik tüketimi 1 milyar kwh'yi (kilowatsaati) geçti. 

 

ayrıntılar...

Aşırı sıcaklar, elektrik tüketimine rekor kırdırdı. Dün sıcakların ağırlaştığı gün olan Çarşamba günü, elektrik tüketimi 1 milyar kilowatsaati (kwh) geçti.

 

Klima kullanımı

Sektör uzmanlarına göre elektrik tüketimini artıran en önemli etken, serinlenmek için artan klima kullanımı. Bu nedenle de daha önve 800 milyon kwy olan Türkiye günlük elektrik üretimi 1 milyar kwh'yi aştı. Bu rakam, cuma ve cumartesi daha da artabilir.  

 

Türkiye net elektrik tüketimi 1.028.215 Mwh

EPİAŞ'ın verilerine göre 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü Türkiye'de net elektrik tüketimi 1.028.215 MWh (Megawatsaat) oldu.  Elektrik tüketimi gündüz saat 08.00'dan itibaren hızlı bir artışa geçti. Öğlen saat 12.00-14.00 civarı ise tüketim rekor seviye yükseldi (48.000 MWh'yi geçti). Bu artış gece saat 00.00'a kadar devam etti. 

 

Saat saat Türkiye ELEKTRİK tüketimi!

EPİAŞ

Kaynak: EPİAŞ (Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şierketi)

 

elektrik tüketim haberleri - enerji ekonomisi

elektrik tüketim haberleri - enerji ekonomisi