Elektrik tüketimi DÜN zirve yaptı!

TAKİP ET

Türkiye elektrik tüketimi dün (cuma günü) zirve yaptı. Ve rekor bir artışla günlük tüketim 1,1 milyar kilowatsaati aştı.

Havaların aşırı sıcak gitmesi, elektrik tüketimine rekor kırdırıyor. Bunun en önemli nedeni, sıcaklardan bunalan elektrik abonelerinin klima kullanımına ağırlık vermesi. Budurum Türkiye elektrik tüketimine zirve yaptırdı. Dün (cuma günü) elektrik tüketiminde yeni rekor kırıldı. Ve rekor bir artışla günlük tüketim 1,1 milyar kilowatsaati aştı.

 

ENERJİ ÇALIŞANLARI DİKKAT ''Aşırı sıcaklar'' - Güneş çarpması nedir? Belirtileri ve nasıl korunuruz?

 

ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tahminlerine göre aşırı sıcak havalar, 24 Temmuz'a kadar devam edecek. Havaların aşırı sıcak gitmesi ise, elektrik tüketimine rekor kırdırıyor. Bunun en önemli nedeni, sıcaklardan bunalan elektrik abonelerinin kliama kullanımına ağırlık vermesi. Budurum Türkiye elektrik tüketimine zirve yaptırdı. 

 

Türkiye günlük elektrik tüketimi 1,1 milyar kwh'yi aştı!

Türkiye günlük elektrik tüketimi dün (cuma günü) zirve yaptı. Ve rekor bir artışla günlük tüketim 1,1 milyar kilowatsaati (kwh) aştı. Resmi verilere göre 21 Temmuz 2023 Cuma günü günlük elektrik tüketimi 1 milyar 104 milyon kwh oldu. Bu rakam, Türkiye'nin zirve elektrik tüketim rakamlarından biri oldu.

 

İşte saat saat Türkiye günlük elektrik tüketimi!

EPİAŞ (21.07.2023 Cuma)

Kaynak: EPİAŞ (Elektrik Piyasaları İşletme Anonim Şirkete)

 

günlük elektrik tüketimi

her kes için 'sade ve anlaşılır' bir kaynak - Enerji Sözlüğü!

günlük elektrik tüketimi türkiye elektrik tüketimi epiaş verileri