Elektrik tüketimi 900 milyon kWh'yi geçti!

TAKİP ET

Havaların ani soğuması ve yoğun kar yağışı, elektrik tüketimini de etkiledi. Ve günlük elektrik tüketimi 800 milyon kWh'li (Kilowatsaat) rakamlardan 900 milyon kWh'li rakamlara yükseldi. 

Günlük tüketim 931 milyon kWh'ye çıktı

Kış ani bastırdı. Ve halen yoğun kar yağışı, başta Mega Kent İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili oluyor. Kış ve soğuklar, elektrik tüketimini de artırtdı. resmi verilere göre Türkiye elektrik tüketimi 16 Şubat 2020 Pazartesi günü 931 milyon kWh'ye yükseldi. Elektrik tüketimindeki artış sorunsuz karşılanırken, tüketimin önümüzdeki günlerde soğuklar nedeneiyle daha da artabileceği tahminleri yapılıyor. 

Tüketim yoğunluğu öğlen saatleri

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi (YTB) verilerine göre dün tüketilen elektriğin yoğunlaştığı saatler öğlen ve öğlen sonrası. Gün içi saat 13.00-16.00 saatleri arası eleketrik tüketimi pik yaptı (Tüketim 45.000 MWh civarı). Akşam satlerinde ise elektrik tüketimi 40.000 MWh'nin altlarına geriledi. 

Kaynak bazında elektrik üretimi

Öte yandan 16 Şubat Salı günü, kaynak bazında Türkiye elektrik üretiminde yüzde 26 pay ile doğal gaz ilk sırada, yüzde 22 pay ile ithal kömür ikinci sırada ve yüzde 17 pay ile HES'ler (Barajlı, Akarsu) üçüncü sırada yer aldı. Geri kalan üretim ise, rüzgar, güneş, jeotermal, linyit gibi diğer kaynaklardan üretildi. 

Saat Saat Türkiye Elektrik Tüketimi



Kaynak: Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi (YTBS), 16.02.2021 Pazartesi Verileri. 

Enerji Ekonomisi

teiaş ytbs günlük elektrik tüketimi