Elektrik Mühendisleri Odası 68 yaşında!

TAKİP ET

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 68 yaşında... 68. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Odanın kurulduğu 26 Aralık 1954`ten beri mühendislik mesleğinin gelişimi, meslektaş ve ülke sorunlarının çözümünün, demokratik bir hukuk devleti, eşitlik, özgürlük ve barış uğruna mücadeleden geçtiği bilinciyle çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 68. Yıl açıklaması yaptı. EMO 48. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Odanın kurulduğu 26 Aralık 1954`ten beri mühendislik mesleğinin gelişimi, meslektaş ve ülke sorunlarının çözümünün, demokratik bir hukuk devleti, eşitlik, özgürlük ve barış uğruna mücadeleden geçtiği bilinciyle çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı. EMO`nun başta enerji olmak üzere mesleki alanlardaki uyarılarının ne denli haklı olduğunun net şekilde görüldüğü belirtilen açıklamada, `Yaklaşık 20 yıldır özelleştirme ve serbestleştirme politikalarıyla yönetilen enerji alanı artık tamamen kar güdüsüyle hareket edilen, plansız, kalitesiz ve büyük kesintilerin olduğu, yüksek oranda dışa bağımlı bir yapı durumundadır" denildi.

 

89 bin üyesi var!

EMO açıklamasına göre odanın toplam 89 bin üyesi, 14 şubesi ve 112 temsilciliği buluyor. Kurulduğu 26 Aralık 1954`ten bu yana mühendislik mesleğinin gelişimi, meslektaşların ve ülke sorunlarının çözümü, demokratik bir hukuk devleti, eşitlik, özgürlük ve barış uğruna mücadeleden geçtiği bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor.

Elektrik Mühendisler Odası Elektrik Mühendisleri Odası EMO Enerji Ekonomisi