'Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu' için çağrı yaptı!

TAKİP ET

-Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), 'Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu' için çağrı yaptı...

AYRINTILAR

SEMPOZYUM ÇAĞRI METNİ

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINCA DÜZENLENECEK “ELEKTRİK İLETİM VE ÜRETİMİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMPOZYUMU” (Öngörülen Sempozyum Tarihi: Şubat 20201)

Değerli Araştırmacılar,

Enerji verimliliği arz güvenliğinin temini, enerji girdilerindeki dışa bağımlılığın azaltılması ekonomik büyümeye ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi çeşitli faydaları sebebiyle Dünyada olduğu kadar ülkemizde de enerji politikalarının önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır. Bu bağlamda, enerji tüketimini azaltmaya yönelik talep bazlı enerji verimliliği politikaları dışında, enerji üretim ve iletiminde verimliliğin artmasını sağlayacak önlemler ve teknolojik gelişmeler de enerji verimliliğine olumlu katkı sunmaktadır. Bu çerçevede, Bakanlığımızca düzenlenecek ve Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından teknik destek verilecek “Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu” ile elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliğine ilişkin çalışmaların akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği bir ortamda paylaşılması ve tartışmaya açılması ile farklı paydaşların fikir alışverişi ile bir sinerji yaratılması hedeflenmektedir.

Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu’nda sunulacak bildirilerin santrallerde ekipman verimliliği ve operasyonel verimlilik, iletim ve dağıtım süreçlerinin optimizasyonu ve iletim ve dağıtım elemanlarında verimliliğin arttırılması ile batarya ve akıllı şebekeler gibi elektrik iletim ve üretiminde verimliliğe katkı sunacak teknolojik gelişmeler konularına odaklanması beklenmektedir. Fakat bildiri sahipleri, elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliği çerçevesinde değerlendirilebileceğini düşündükleri bildirilerini iletmeye teşvik edilmektedir.

...

Sempozyuma ilişkin önemli tarihler ve Çağrı tam metni için aşağıdaki linke tıklayınız...

https://enerji.gov.tr/File/?path=ROOT%252f1%252fDocuments%252fBakanl%25c4%25b1k%2bDuyurular%25c4%25b1%252fBildiri_Cagrisi.pdf&version1%2c00

Enerji Ekonomisi

enerji elektrik iletim üretim verimlilik çağrı