Elektrik faturasında TASARRUF nasıl yapılır?

TAKİP ET

- '2000 Watt’lık bir elektrikli ısıtıcı günlük üç saat çalışma süresi ile bir aylık faturada 154 TL kadar ek bir maliyet oluştururken, 150 Watt’lık kombiler ise 3-5 saat çalıştırıldığında ise bir aylık faturada ortalama 15 TL artışa neden oluyorlar. Tüketiciler, kombi gibi daha az tüketimli ısınma türlerine yönelerek tasarruf edilebiliyorlar.'

- Pandemi ile evlerde geçirilen sürenin diğer dönemlere göre daha uzun olması ve ev içinde kullanılan elektrik tüketiminin artması ile beraber bu artış faturalara da yansıyor. Evdeki elektronik cihazları kullanırken uygulanabilecek yöntemler ile elektrik faturalarında tasarruf sağlanabiliyor. Limak Enerji Uludağ Elektrik, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında yaşam konforunu düşürmeden enerji tüketimi konusunda alınabilecek tasarruf önerilerini tüketicilerle paylaştı.

- Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale'de 5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında tüketicilerin tasarruf yapmalarını sağlayacak önerilerde bulundu.'


İŞTE ELEKTRİK TASARRUFU İÇİN TÜYOLAR...

Tasarruf için bunlara dikkat!


Pandemi ile evlerde geçirilen sürenin diğer dönemlere göre daha uzun olması ve ev içinde kullanılan elektrik tüketiminin artması ile beraber bu artış faturalara da yansıyor. Evdeki elektronik cihazları kullanırken uygulanabilecek yöntemler ile elektrik faturalarında tasarruf sağlanabiliyor. Limak Enerji Uludağ Elektrik, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında yaşam konforunu düşürmeden enerji tüketimi konusunda alınabilecek tasarruf önerilerini tüketicilerle paylaştı.


‘Kolay Yöntemler ile Evlerde Tasarruf Etmek Mümkün’

Enerji verimliliği ve tasarrufu üzerine projeler geliştiren Limak Enerji Uludağ Elektrik, buzdolaplarının 7/24 çalıştığını, bu nedenle tüketicilerin A(+++) enerji sınıfı buzdolabı kullanarak yüzde 50’ye kadar daha az bir enerji tüketimi gerçekleştirebileceğini vurguladı. Çamaşır makinesini çok yüksek ısıda çalıştırmayarak, makineyi fazla doldurmayarak ve gereğinden fazla deterjan kullanmayarak da enerji tasarrufu sağlanabilir. Aydınlatmada akkor lamba yerine LED lamba tercih edilerek yüzde 90’a kadar verimlilik sağlanabilir. Tüketiciler, televizyon, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerini uyku konumunda bırakmayıp güç tuşundan kapatarak tasarruf edebilirler. Evde özellikle radyatör önüne konumlandırılan mobilyalar, ısının odaya yayılmasını engelleyeceği ve bu sebeple daha yüksek seviyelerde ısıtma sağlaması gerekeceği için enerji tüketimini fazlalaştırıyor. Hem doğru mobilya konumlandırması hem de kombilerin ortalama bir ısı seviyesinde sabit tutulması ve düzenli bakım yaptırmak da tasarruf sağlatacaktır. Özellikle yemekleri ocakta ısıtırken fazla enerji kaybı yaşamamak için ocağın küçük gözünde küçük tencereleri, büyük gözünde büyük tencereleri kullanarak, küçük porsiyon bir yemek ısıtılacaksa büyük bir tencerede ısıtmak yerine küçük kapta ısıtarak enerji tasarrufu sağlanabilir.
 

Doğru Seçimler ile Tasarruflu Isının - Kombi kullanımı...

Kışın gelmesiyle birlikte elektrik faturalarındaki artışın bir nedeni de ısınma amaçlı kullanılan elektrikli cihazlar. Limak Enerji Uludağ Elektrik’in hazırladığı tüketim istatistiklerine göre; en fazla tüketim yapan cihazlardan biri elektrikli ısıtıcılar. 2000 Watt’lık bir elektrikli ısıtıcı günlük üç saat çalışma süresi ile bir aylık faturada 154 TL kadar ek bir maliyet oluştururken, 150 Watt’lık kombiler ise 3-5 saat çalıştırıldığında ise bir aylık faturada ortalama 15 TL artışa neden oluyorlar. Tüketiciler, kombi gibi daha az tüketimli ısınma türlerine yönelerek tasarruf edilebiliyorlar.
 

Kullanım Alışkanlıklarınıza Göre 3 Zamanlı Tarifeye Geçerek Tasarruf Edebilirsiniz

Tüketiciler, kolayca uygulayabilecekleri tasarruf önerilerine ek olarak 3 zamanlı tarifeleri kullanarak da faturalarını düşürebiliyor. 3 zamanlı tarife içerisinde tüketicilere enerjilerini temin edecekleri saat dilimlerine göre farklı fiyatlar sunuluyor. Bu dönemler gündüz, puant ve gece dönemi olarak adlandırılıyor. Kış dönemi için gündüz dönemi 07.00 – 18.00, puant 18.00 – 23.00, gece 23.00 – 07.00 saat aralıklarını kapsıyor. Tüketiciler, 3 zamanlı tarifeye geçtikleri takdirde gece enerji tüketimini artırırsa; bu dönemin birim bedelinin diğer zaman dilimlerine göre daha düşük olması nedeniyle aile bütçelerine katkı sağlayabilirler. Kullanıcılar elektrik faturalarından tek zamanlı, gündüz, puant ve gece dönem tüketimlerini görebiliyorlar. Tarifesini değiştirmeyi düşünen kullanıcılar, faturalarında yer alan tüketim satırından zaman aralıklarına göre elektrik tüketimlerine bakarak doğru kararı verebilirler. Tüketiciler 3 zamanlı tarifeye geçerek aile bütçesine katkı sağlayabilirken, tüketimini yoğun olarak belirli saat aralığında yapmayan tüketiciler, özellikle en fazla tüketimi puant zaman aralığında gerçekleştiren tüketiciler tek zamanlı tarifeyi kullanmaya devam ederek, 3 zamanlı tarifeye göre daha ekonomik enerji kullanabilirler.
 

‘Enerji Danışmanım’ın Tasarruf ve Verimlilik Tüyoları ile Faturalarınızın Tutarını Düşürün’

Elektrik faturası Hesap Makinesi

Enerji Danışmanım Projesi ile tüketicilere destek olan Limak Enerji Uludağ Elektrik, tüketiciler tasarruf ve verimlilik konusunda bilgi alarak, tüketimlerini nasıl düşürebileceklerine dair bilinçleniyor. Tüketiciler, 'www.limakuludag.com.tr' adresi üzerinden Enerji Danışmanım sayfasına ulaşarak, evlerinde kullandıkları cihazları adet, cihaz gücü, haftalık kullanım süresi ve sayısını kendi kullanım alışkanlıklarına göre belirlediklerinde, oluşacak enerji tüketimini 'kWh' cinsinden hesaplayabiliyor ve faturalarına etki edecek tutarı görebiliyorlar. Ayrıca buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların, televizyon gibi elektronik eşyaların enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgiye de ulaşabiliyorlar.

Enerji Ekonomisi

elektrik faturaları nasıl düşer elektrik tasarrufu limak enerji uludağ elektrik enerji danışmanım enerji ekonomisi