Elektrik faturası nasıl düşer? - İşte çok basit TASARRUF adımları!

TAKİP ET

'Global verilere göre dünyada tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 70'lik bir oranı genellikle ev, iş yeri ve ticari komplekslerde tüketiliyor.' Peki, elektrik faturası nasıl düşer? ya da Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? İşte çok basit ve etkili tasarruf adımları!

- Elektrik faturası nasıl düşer? ya da Elektrik tasarrufu nasıl yapılır? İşte çok basit ve etkili tasarruf adımları...

 

Elektrik faturası nasıl düşer?

Ampuller (Yüzde 5 kat tasarruf)

Evlerde halen yoğun olarak kullanılan 60 watt’lık standart ampuller yüzde 20 ışık, yüzde 80 ısı yayıyor. Bu ampullerin 12 watt’lık led ampuller ile değiştirilmesi 5 kat daha az enerji harcanmasını sağlıyor.

Beyaz eşyalar (2 kat tasarruf)

Beyaz eşyalarda enerji tasarrufunun sağlanması ise öncelikle A sınıfı ve üstü ile mümkün oluyor. C sınıfı buzdolabı A sınıfına göre 2 katı elektrik tüketirken, A sınıfındaki elektrikli ev aletleri, en az elektrik ve su tüketen ürünler olarak dikkat çekiyor.

Çamaşır ve bulaşık makinesi

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam kapasite doldurularak çalıştırılması da tasarruf için büyük önem taşıyor. Çamaşır makinesinde 70 derece yerine 50 derecede yıkama yapmak enerji tüketimini yarı yarıya azaltıyor.

Elektrik süpürgesi

Ev temizliğinin olmazsa olmazı elektrik süpürgelerinin torbalarının doldukça emme gücü artıyor. Bu da çok daha fazla elektrik tüketilmesine sebep oluyor. Bu nedenle torbaların sık sık temizlenmesi gerekiyor.

- Elektrikli ev aletlerinin ‘bekleme’ modu

Elektrikli ev aletlerinin ‘bekleme’ konumu da enerji tüketmeye devam ediyor. Harcanan bu enerji, yıllık tüketiminizin en az yüzde 2’sine denk geliyor.
 

Haberin tamamını okumak için tıklayın...

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞER elektrik tasarrufu nasıl yapılır