Elektrik dağıtım şirketleri - Kamu ve İş dünyası temsilcileri ile üniversiteliler buluştu!

TAKİP ET

21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileri, kamu ve iş dünyasının profesyonelleri ile üniversite öğrencileri, Elder'in 'GELECEK İÇİN DEĞİŞİM' mottosuyla online olarak gerçekleştirdiği Elektrik Dağıtım Sektöründe İnsan Kaynakları Zirvesi'nde buluştu.

İŞ DÜNYASI VE GENÇLER “ELEKTRİK DAĞITIM SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ”NDE BULUŞTU! 

 
21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileri, kamu ve iş dünyasının profesyonelleri ile üniversite öğrencileri, Elder’in (Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) “GELECEK İÇİN DEĞİŞİM” mottosuyla online olarak gerçekleştirdiği Elektrik Dağıtım Sektöründe İnsan Kaynakları Zirvesi’nde buluştu. 
 
Zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Enerjide bir trilemma, imkânsız üçlü, var. Arz güvenliği, fiyat-erişilebilirlik, çevre-sürdürülebilirlik. Bu üçünü aynı anda maksimize etmek mümkün değil, ancak optimize edebiliriz” diyen Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Bu Trilemma’yı maksimize edecek tek etmen yıkıcı inovasyon olabilir. Bugün konuştuğumuz dijital trendlerden, teknolojilerden çok daha farklı bir inovasyon; bu inovasyonun ne olduğunu belki bugün biz bile bilmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmasında insan kaynağının önemine işaret eden Zaimler, “Dönüşümü yapmak için en önemli varlığımız ve oyunu değiştirecek tek olgu ise hiç şüphesiz, sektörümüzdeki nitelikli insan kaynağımız” ifadesini kullandı.
 
Zirvede konuk konuşmacı olarak yer alan Yazar Mustafa Acungil ve Araştırmacı Sinan Canan, Elektrik Dağıtım Sektöründe İnsan Kaynakları Zirvesi’nde “Motivasyon ve Çevik Çalışma”yı, Gazeteci Yazar Serdar Kuzuoğlu ise “Enerjide Dijitalleşmeyi” anlattı.   
 
Zirvede, Elder Genel Sekreteri Özge Özden’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda ise “Yeni Nesil Yetenek ve Yönetim Trendleri” konuşuldu.  Özden, “Elektrik dağıtım sektörü büyük bir dönüşüm geçiriyor. Yeni nesil bir insan kaynağı da zorunlu hale geldi. İnsan kaynakları zirvemiz bu anlamda çok önemli ve bizim için de büyük bir fırsat. İyi takımlar, iyi oyunculardan kuruluyor” diyerek oturuma katılan şirketlerin İK konusundaki uzman isimlerine gençleri sektöre yöneltmek ve tutabilmek için neler yapılması gerektiğini sordu. 
 
Gençlerin ne istediği ile ilgili geniş çaplı araştırmalar yaptıklarını söyleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri İnsan, Kültür ve İdari İşler Direktörü Işılay Yüksel Eratay ise “Değişime ayak uydurmak lazım yoksa duvara toslayacağız. Yeni nesil liderlik yöntemleri, otonom olmak, sürdürülebilirliğe hizmet etmek, eğlenerek çalışmak istiyor” dedi. Meram EDAŞ İnsan ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Iğnak Koçak da elektrik dağıtımı genç bir sektör olduğuna işaret ederek, yetenekleri seçmek, geliştirmek ve en önemlisi de tutundurmak için yapılması gerekenleri paylaştı. 
 
Sakarya EDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “Yeni nesil çalıştığı şirketin topluma katkıda bulunmasını istiyor. Bu nesil için toplumsal olaylar, çevre bilinci, sürdürülebilirlik çok önemli” derken CK Enerji İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Grup Direktörü Barış Müstecaplıoğlu “Bu sektörde büyük fırsatlar var. Gençlere fırsatlar sunan, dinamik bir yapısı olan sektörümüzde sorumluluklara erken yaşlarda ulaşmak mümkün” diye konuştu (ELDER).

enerji ekonomisi

ELDER ELDER zirvesi 21 elektrik dağıtım şirketi