Elektrik üreten barajlara gelen SU miktarında PATLAMA yaşanıyor!

TAKİP ET

Elektrik üreten barajlara gelen su miktarlarında rekor artışlar yaşanıyor. Artış, geçen yıla göre yüzde 300'leri geçti. İşte ayrıntılar...

Elektrik üreten barajlar (HES'ler): ''Elektrik üreten barajlara gelen su miktarlarında rekor artışlar yaşanıyor. Artış, geçen yıla göre yüzde 300'leri geçti.

İşte ayrıntılar...

 

ayrıntılar...

Rekor artış!

Elektrik üreten barajlara (HES) gelen su miktarlarında rekor artışlar yaşanıyor. Artış, geçen yıla göre yüzde 300'leri geçti. Resmi verilere göre elektrik üreten barajlara gelev su miktarı ocak ayında (2024), geçen yılın aynı ayına göre 82023) yüzde 344 ve Şubat ayında da aynı dönemlerde yüzde 275 artış yaşandı (Geçen yıla göre gerçekleşmeler. 

 

Kar azyağdı

Türkiye bu yıl ılıman bir kış yaşıyor. Kar yağışı merkezlerde yağmadı diyecek kadar az yaşanırken, yükesek kesimlerdeki kar yağışları da gecikmeli geldi. Ancak, aynı dönemlerde yaşanan lokal kuvvetli yağışlar ve sıcak havalar nedeniyle erken erimeye başlayan karlar; barajlara gelen su miktarını, beklentilerin üzerinde artırdı. Türkite Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)'ın resmi verileride bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

-Türkiye'deki barajlı santrallere HES'ler) gelen su miktarları için aşağıdaki tabloya bakınız.  

Kaynak: Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ). Günlük Su Raporları

 

(hes haberleri - enerji ekonomisi)

hes haberleri enerji ekonomisi Barajlara gelen su miktarı