Elektra Elektronik trafo seçiminin püf noktalarını açıkladı!

TAKİP ET

-6 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Elektra Elektronik, her projenin ihtiyacına özel çözümler sunan yüksek kaliteli trafolarla sektöre yön veriyor.

AYRINTILAR!

Enerji Ekonomisi - 
İki elektrik devresini elektromanyetik endüksiyon ile birbirine bağlayan elektrik makinesi anlamına gelen transformatörler, ağırlıklı olarak bir elektrik devresindeki akım ve gerilimi yükseltme ve düşürmenin yanı sıra elektrik enerjisinin aktarımı ve dağıtımı için kullanılıyor. Uluslararası standartlara uygunluğu ve yüksek verimli olması yatırım maliyetini yükseltmesine rağmen uzun vadede trafonun kendini amorte etmesini sağlıyor. Trafoda hatalı gerilim seçildiği taktirde bağlandığı cihazın çalışmayabileceğini, hatalı güç seçimi durumunda da trafonun yanabileceğini belirten Elektra Elektronik Ar-Ge Transformatör Müdürü Ender Kasım, trafo satın alacak şirketlerin üretici firmanın tecrübesi, uluslararası standartlara uygunluğu, laboratuvar test kabiliyetleri, kalite yönetim sistemleri ve doğru üretim süreçlerine bağlı kalınmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Genellikle enerji iletiminde ve dağıtımında kullanılan transformatörler kısa ismiyle trafolar, Türkiye’de galvanik izolasyondan dolayı insan güvenliği gerektiren bütün sektörlerde kullanılıyor. Türkiye, sanayide yaşanan büyüme ve artan elektrik enerjisi talebi ile dünya transformatör sektörü açısından önemli bir büyüme potansiyeline sahip ülkeler arasında yer alıyor. Kontrol ve izolasyon trafoları hem dünyada hem de ülkemizde sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’deki güçlü pano sektörü ve ihtiyacın bu yönde oluşması trafoların pano sektöründe kullanımını yoğunlaştırıyor. Son yıllarda denizcilik sektöründeki gelişmeler de marin tipi trafoların üretimini artırmış durumda.

Yüksek verimli trafolar kendini hızla amorti eder

Yeni nesil nüve malzemelerinin etkisiyle trafo sektörünün gelişiminin hızlandığını belirten Elektra Elektronik Ar-Ge Transformatör Müdürü Ender Kasım,“ Bir trafonun uluslararası standartlara uygunluğu ve yüksek verimli olması yatırım maliyetini yükseltmesine rağmen uzun vadede kendini amorte etmesini sağlıyor. Trafoda hatalı gerilim seçildiği taktirde bağlandığı cihaz çalışmayabiliyor ya da hatalı güçseçimi durumunda trafo yanabiliyor. Bu nedenle trafo satın alacak şirketlerin üretici firmanın tecrübesi, uluslararası standartlara uygunluğu, laboratuvar test kabiliyetleri, kalite yönetim sistemleri ve doğru üretim süreçlerine bağlı kalınmasına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Firmalar satın alımda yatırım maliyetini düşük tutmak için verimden feragat etmemeli” açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde Türkiye trafo üretimi ile öne çıktı

Trafo üretiminin işçilik ağırlıklı bir üretim olduğunu ifade eden Ender Kasım,ülkemizde üretilen trafolarda diğer ülkelere kıyasla fiyat avantajı oluşturabildiklerini belirtti. Pandemi döneminde üretime devam etmenin önemine değinen Kasım, “Şirketimiz ve sektörümüz için transformatör üretimi, pandemi döneminde Avrupa’da üretimin yavaşlamasıyla daha da hız kazandı. Covid-19 salgını ile birlikte özellikle Avrupa’da alternatif üretici arayışında Türkiye öne çıkan ülkelerin başında geldi. Gelişmekte olan ülkeler yatırım süreçlerini devam ettirince, trafo ve altyapı yatırımı da beraberinde geliyor. Ülkemizde ve dünyada pandemi döneminde inşası gerçekleştirilen hastaneler de bu ürüne olan ihtiyacı artırdı. Dolayısıyla biz de bu ihtiyacı karşılamaya yönelik üretimimize ağırlık verdik” dedi.

​​​​​​​elektra elektronik trafo seçimi