Duyuru yaptı!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 'Taşınmaz Temini Amaçlı Başvurularda Sunulması Gereken Bilgi ve Belgeler Listesine İlişkin Duyuru' başlıklı duyuru yaptı. EPDK'nın duyuru ayrıntılarını aşağıda okuyabilirsiniz. 

AYRINTILAT

Taşınmaz Temini Amaçlı Başvurularda Sunulması Gereken Bilgi ve Belgeler Listesine İlişkin Duyuru: Elektronik başvuru alınabilmesine yönelik çalışmalar kapsamında güncellenen Taşınmaz Temini Amaçlı Başvurularda Sunulması Gereken Bilgi ve Belgeler Listesi (Bilgi ve Belgeler Listesi), Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 07/05/2020 tarihli ve 9344 sayılı Kararı ile kabul edilerek yürürlüğe girmiş ve mevcut liste yürürlükten kaldırılmıştır.

Yapılan değişiklik kapsamında, e-başvuru yetkilisi bildirimine ilişkin bilgi ve belgeler ile elektrik üretim tesisleri için yapılacak elektronik başvurulara ilişkin bilgi ve belgeler belirlenmiştir. Ayrıca geçiş dönemi içerisinde yazılı olarak yapılacak başvurulara ilişkin bazı bilgi ve belgelerde değişikliğe gidilmiş ve yeni bazı şablonlar ilave edilmiştir.

Yürürlüğe giren Bilgi ve Belgeler Listesi ile ekleri, ana sayfamızdaki Mevzuat bölümünde yer alan Kamulaştırma sekmesindeki Usul ve Esaslar başlığı altında yayımlanmıştır.

Bilgi ve Belgeler Listesinin yayımlandığı sayfaya erişim için tıklayınız…

Bu itibarla, duyuru tarihinden itibaren, ilgili tüm önlisans/lisans sahipleri tarafından taşınmaz temini amacıyla Kuruma yapılacak yazılı başvuruların, 07/05/2020 tarihli ve 9344 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen Bilgi ve Belgeler Listesine uygun olarak yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda, yazılı başvuruların örnek dilekçelere uygun olarak yapılması, gerekli eklerin eksiksiz ve uygun nitelikte sunulması ve taşınmaz listelerinin yayımlanan şablonlar kullanılarak ve açıklamalara dikkat edilerek hazırlanması önem arz etmektedir.

Elektronik başvuruya ilişkin olarak ise e-başvuru kapsamına alınacak başvuru türleri ve önlisans/lisans türleri ile elektronik başvurunun başlatılacağı tarihler ve geçiş dönemi sonunda yazılı başvurunun kabul edilmeyeceği tarihler, en az bir ay öncesinden Kurum internet sayfamızda ayrıca ilan edilecektir.

Enerji Ekonomisi - 

epdk duyuru