Düşmeye başladı!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, düşüşe geçti. Haftabaşı 43 dolar rakamlarına çıkan brent petrol varil fiyatı an itibariyle 41,50 - 42,00 dolar rakamlarından işlem görüyor. Petroldeki düşüşün devam etmesi halinde benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine hafta başı indirim gelmesi yüksek bir ihrimal. 

COVID-19 SALGINI ETKİLİYOR!
Ham petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan dalgalanmaların en önemli nedenlerinden birisi, COVID-19 (Yeni Koronavirüs) salgının başta Avrupa ve Amerika olmak üzere, dünyada yeniden artışa geçmiş olması. Salgının kontrol altına alınamaması, ekonomileri olumsuz etkileyeceği yorumlarına neden oluyor. Bu durum ise, petrol fiyatlarını dalgalandırıyor.

PETROLÜN FİYATI 16 DOLARA DÜŞMÜŞTÜ
Bilindidiği gibi COVID-19 virüsü ilk olarak Aralık 2019 tarihinde, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmış ve hızla dünyaya yayılmıştı. Bu yayılma sonucu bütün dünya ülkelerinde üretim durmuş ve hayat evlerde kalma şeklinde bir süre devam etmişti. Bunun sonucunda da, akaryakıt tüketimindeki azalmaya paralel ham petrolün varil fiyatı 16 dolar rakamlarına kadar gerilemişti.

Dünyada ve Türkiye'de Mayıs - Haziran 2020 dönemi itibariyle başlayan Yeni Normal Hayat ile ham petrol varil fiyatları hızlı bir yükselişe geçmiş ve petrolün varil fiyatı 40 dolar rakamlarını aşmıştı.

Enerji Ekonomisi
 

ham petrol covid-19