Dünyanın İlk Sürdürülebilir Lityum Madencilik Güç Çözümünü Başlatıyor - Schneider Electric ve Wärtsilä!

TAKİP ET

- Yeni güç sistemi, şebekeye erişimi olmayan alanlarda sürdürülebilir olmadığı takdirde imkansız olacak lityum madenciliğini olanaklı hale getirerek küresel pazar arzının kilidini açıyor 

- Sermaye harcamalarından ortalama yüzde 27 tasarrufun yanı sıra yüzde 20 CO2 azaltımı sağlıyor

- Madencilikte karbonsuzlaştırmayı hızlandırıyor

 

AYRINTILAR

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electic ile deniz ve enerji pazarları için akıllı teknolojiler ve tam yaşam döngüsü çözümlerinde küresel bir lider olan Wartsila, dünyanın en uzak lityum madenleri için sürdürülebilir, kesintisiz bir güç çözümü oluşturmak üzere iş birliği yaptı. Bütünsel amaca yönelik güç sistemi, dünyanın her yerinden maden operatörlerinin kullanımına sunulan özelleştirilmiş güç kaynağı danışmanlığı ve tasarımı, güç altyapısı kurulumu, ekipman teslimatı, montaj, dijital mikro şebeke işletimi ve devreye alma işlemlerini içeriyor.

 

Schneider Electric ve Wärtsilä tarafından 20 yılı aşkın bir süreyi kapsayan

İş birliği içinde geliştirilen çözüm, 200’den fazla projeyi kapsıyor ve enerjinin verimli dağıtımı ile kullanımını optimum hale getiriyor. Madencilik sektörüne minimum çevresel ayak izi ile üst düzeyde uygun maliyetli bir güç çözümü sağlamak için mikro şebekeler, termik enerji üretimi, enerji depolama ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları bir araya getiriliyor ve bunlardan yararlanılıyor. Pilot projeler temel alındığında tipik sonuçlar şunları kapsıyor:

- Ortalama %27 sermaye harcaması tasarrufu

- Maden başına yılda %20 veya 18.500 ton CO2 emisyonu azaltımı

- Schneider- Wärtsilä ortak çözümüne yerel şebeke dışı dizelden üretilen güçten geçiş yapıldığında enerji maliyetinde %40 azalma

Schneider Electric Madencilik, Mineraller ve Metaller Segmenti Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Segment Lideri Vivek Kapoor şöyle konuştu: “Çözümün getirdiği faydalar lityum madenciliğinin çok ötesine geçiyor. Net-sıfır bir gelecek yaratmak için elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji depolama daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale gelmelidir. Bu çözüm, maden operatörlerinin tesislerinin çevreye etkisini azaltmalarına ve üretim maliyetlerini düşürmelerine olanak sağlayacaktır. Yeni nesil teknolojiyi güçlendirme ve sonuç olarak net-sıfır toplumun temelini oluşturma potansiyeline sahiptir. Küresel mineral, metal ve maden operatörlerinin operasyonlarını hızlı bir şekilde karbonsuzlaştırmaları ve %100 yenilenebilir olma yolunda ilerlemeleri gerekiyor. Bu çözüm, bu güçlüklere yanıt vererek daha önce şeffaf olmayan operasyonlara şeffaflık ve verimlilik getiriyor.”

 

Wärtsilä Energy Stratejik Ortaklık Direktörü Jean Nabb şunları söyledi:

“Batarya depolama uygulamaları için ihtiyaç duyulan lityuma yönelik artan küresel talep, olabildiğince verimli ve uygun maliyetli olması için madencilik operasyonlarına baskı yapıyor. Güç kaynağı, dayanıklılık ve güvenilirliğin temel bir unsurudur. Schneider ile birlikte iki şirketin güçlü yönlerini ve deneyimlerini temel alan bir çözüm tasarladık. Bu çözüm, sadece güvenilir bir enerji tedarikini güvence altına almakla kalmayacak, aynı zamanda daha verimli madencilik operasyonlarıyla ekonomik ve çevresel faydalar sağlayacaktır.” 

Projenin tasarım konsepti, madenin üretken hale getirmek için tam olarak doğru seviyede güç sağlarken madenin yaşam döngüsünü de uzatıyor. Sonuç olarak, bir madenin üretim hedeflerine ulaşması için işletme maliyetleri azalıyor ve güç kullanımı optimum hale getiriliyor.

 

Parçalar, güç kaynağı ve bakım maliyetlerinin öngörülebilir olması

7/24 döngü içinde işletme sermayesi ihtiyacını azaltıyor. Bu çözüm, şu anda tasarlanmakta olan yeni madenler ve ayrıca madencilik projesi dönüşümlerinde de işe yarayacaktır. Özellikle Arjantin, önümüzdeki beş yıl içinde sürdürülebilir kesintisiz güç kullanılabilir olduğunda en büyük lityum madenciliği potansiyeline sahip olan ülkedir.  

Schneider Electric ve Wärtsilä, Mart 2020'de madencilik enerji çözümleri tasarımının geliştirilmesine yönelik çerçeve iş birliği anlaşmasını imzaladı. Taraflar, birbirini tamamlayan teknolojileri temel alan çözümler sunarak madencilik projelerinde müşterilerinin faydalarını optimum hale getirmeyi amaçlıyorlar. 

Enerji Ekonomisi
 

schneider electric wärtsilä