Dünyada ELEKTRİKLİ otomobil satışları 6,6 milyona çıktı!

TAKİP ET

Elektrikli otomobil satışları, artmaya devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni açıkladığı verilere göre, 2021 yılında elektrikli otomobil satışları 6,6 milyona ulaştı. Bu rakam dünya toplam otomobil satışlarının yüzde 9'una denk geliyor.

Elektrik otomobil satışları, artmaya devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni açıkladığı verilere göre 2021 yılında elektrikli otomobil satışları 6,6 milyona ulaştı. Bu rakam toplam otomobil satışlarının yüzde 9'una denk geliyor. 
Elektrikli oto satışları son dönemde Türkiye'de de artmaya başladı. 
 

IEA:

'Arz zorluklarına rağmen elektrikli otomobil satışları rekor seviyeye yükseldi'.

Elektrikli araç satışları LPG'li araç satışlarını geçti


 

Elektrikli oto satışları artıyor

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA - IEA)'nın yeni açıklamasına göre, dünya otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları artmaya devam ediyor. Açıklamaya göre, 2019 yılında küresel otomobil satışlarının sadece yüzde 2,5'ini temsil eden 2,2 milyon elektrikli otomobil satıldı. 2021'de ise elektrikli otomobil satışları, bir önceki yıla göre iki katından fazla artarak 6,6 milyona ulaştı ve pazarın yaklaşık yüzde 9'una çıktı.
Çin, satılan tüm elektrikli otomobillerin yarısından fazlasını oluşturuyor. Ancak Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de güçlü bir büyüme var. Buna karşılık, elektrikli otomobil pazarı Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Japonya'da zar zor büyüyor.
 

Elektrikli araçların geleceği parlak

IEA'nın tahminlerine göre, g​​​​​​elecek dönemler elektrikli araçlar için parlak görünüyor. Ancak dökme malzeme fiyatlarının artması ve birçok mikroçipin yetersiz tedarik edilmesiyle birlikte tedarik zincirlerinden gelen uyarı sinyallerini de unutmamak gerekiyor. 

TESLA - İstanbul'da AVM Showroom'da satışa başlayacak

Enerji Ekonomisi

Dünyada elektrikli araç sayısı Türkiyede elektrikli araç sayısı elektrikli araç sayısı enerji ekonomisi