Dünya yeni bir 'Temiz Enerji Teknolojisi' üretim çağına giriyor - IEA!

TAKİP ET

'Dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri, yeni küresel enerji ekonomisindeki yerlerini güvence altına almak için endüstriyel stratejiler geliştiriyor' - IEA

Dünya yeni bir temiz enerji teknolojisi üretim çağına giriyor!

''Enerji Teknolojisi Perspektifleri 2023''

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)

IEA... 'Enerji dünyası, yeni bir sanayi çağının şafağında T'emiz enerji teknolojisi üretimi çağı'. Bu büyük yeni pazarlar ve milyonlarca iş yaratıyor. Aynı zamanda yeni riskler doğuruyor. Ve dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri, yeni küresel enerji ekonomisindeki yerlerini güvence altına almak için endüstriyel stratejiler geliştirmeye teşvik ediyor.

Güneş panelleri, rüzgar türbinleri, elektrikli EV pilleri ve elektrolizörler gibi önemli seri üretilen temiz enerji teknolojileri için küresel pazar. Dünya çapındaki ülkelerin açıkladıkları enerji ve iklim vaatlerini tam olarak yerine getirmeleri durumunda, 2030 yılına kadar bugünkü seviyenin üç katından fazla, yılda yaklaşık 650 milyar ABD Doları değerinde olacak. Amiral gemisi yayınlarımızdan biri olan Enerji Teknolojisi Perspektifleri'nin (ETP) en son baskısı olan yeni rapor, geleceğin temiz teknoloji endüstrileri için dünyanın ilk küresel rehber kitabı olarak hizmet veriyor. Bu sektörlerdeki imalat işlerinin bugün 6 milyondan 2030 yılına kadar iki katından fazla artarak yaklaşık 14 milyona çıkacağını gösteriyor.

 

Temiz enerji teknolojisi...

Rapor; önümüzdeki yıllarda temiz enerji teknolojisi tedarik zincirlerinin geliştirilmesi ve ölçeklendirilmesiyle ilgili riskler ve fırsatlar hakkında, enerji güvenliği, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik mercekleriyle incelenen analizler sunuyor. Günümüzde kaynak madenciliği, işleme ve üretimdeki tedarik zincirlerinin coğrafi olarak nasıl yoğunlaştığına vurgu yapılıyor. Aynı teknolojilerin fiyatlarının son yıllarda artmasıyla birlikte, dünya, sıkı tedarik zincirlerinin uygun fiyatlı ve güvenli temiz enerji geçişleri için oluşturabileceği riskleri şimdiden masaya yatırılıyor'.

 

''Enerji Teknolojisi Perspektifleri 2023''

Raporun tamamı için  tıklayın...

 

enerji ekonomisi

Uluslararası Enerji Ajansı yeni enerji teknolojileri Enerji Teknolojisi Perspektifleri 2023