'DÜNYA SU GÜNÜ'

TAKİP ET

Bugün 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ. Amaç tasarruf ve yeryüzündeki her canlıya sağlıklı su ulaştırmak. 2018 Dünya Su Günü'nün ana teması ise 'SU İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER' Dünya Su Günü'nde temiz bir dünya suyu dileğiyle...

Bugün 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ. Amaç tasarruf ve yeryüzündeki her canlıya sağlıklı su ulaştırmak. 2018 Dünya Su Günü'nün ana teması ise 'SU İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER'

Uluslararası Dünya Su Günü her yıl 22 Mart’ta tatlısu kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlısu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanılmaktadır. Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansında (UNCED) yapılmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’ te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanılmaktadır.

Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2018 yılının teması “Su İçin Doğal Çözümler” dir.

Dünya Su Günü'nde temiz bir dünya suyu dileğiyle...

www.enerjiekonomisi.com

DÜNYADA SU

Dünyamızın su kaynakları sınırlı. Hele hele, içme suyu kaynakları çok daha sınırlı. Peki bunun anlaşılabilir açıklaması nedir? Devlet Su İşleri'nin (DSİ)'nin verilerine göre, yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 1.000 m3’ten daha az ise Su Fakirisi'niz.

Burada en önemli ayrıntı ise; Türkiye su zengini bir ülke değil. Kişi başına düşen yıllık su miktarına göre ülkemiz su azlığı yaşayan bir ülke konumunda olup işi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı 1.519 m3 civarındadır.

Su varlığına göre fakir-zengin ülke sınıflandırılması:
Su Fakirliği...:  Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 1.000 m3’ten daha az.
Su Azlığı.......:  Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 2.000 m3’ten daha az.
Su Zenginliği: Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8.000-10.000 m3’ten daha fazla.

Türkiye Uzay Ajansı TUA Milli Hibrit İtki Sistemi Hibrit Sistem Enerji Ekonomisi